5. Sınıf Tuna Matematik Sayfa 224 Cevapları

5. Sınıf Tuna Matematik Sayfa 224 Cevapları
5. Sınıf Tuna Matbaacılık Matematik Sayfa 224 Alıştırmalar Soruları ve Cevaplarına yazımızın devamından ulaşabilirsiniz.

ALIŞTIRMALAR

1) Aşağıdaki soruların araştırma sorusu olup olmadığını belirleyiniz. Araştırma sorusu olmayanların neden araştırma sorusu olmadığını açıklayınız.
a) Okulunuzdaki öğretmenlerin seyahat ederken en çok tercih ettikleri ulaşım araçları hangileridir? (Araştırma sorusudur)
b) Türkiye’de cumhuriyet hangi tarihte ilan edilmiştir? (Bilinen tarih olduğu için araştırma sorusu değildir)
c) İstiklal Ortaokulunda kaç tane beden eğitimi öğretmeni vardır? (Araştırma sorusudur)
ç) Sınıfınızdaki arkadaşlarınız evden okula kaç dakikada gelmektedirler? (Araştırma sorusudur)
d) Tutumlu olmak insanlara ne kazandırır? (Araştırma sorusudur)
e) Sınıfınızdaki öğrencilerin en çok sevdiği sanat dalları hangileridir? (Araştırma sorusudur)

2) Zeynep, sınıf arkadaşlarının ödevlerini yaparken en çok kullandıkları kaynakları belirlemek için bir araştırma yapmak istemektedir. Zeynep’in araştırma sorusunu yazınız. (En çok kullandıkları kaynaklar nelerdir)
3) Serdar, sınıf arkadaşlarının en çok izlediği televizyon programlarını belirlemek için bir araştırma yapmak istemektedir. Serdar’ın araştırma sorusunu yazınız. (En çok izledikleri televizyon programı nedir?)

47
124
131
456
132
112
114
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum