5. Sınıf Tuna Matematik Sayfa 48 Cevapları

5. Sınıf Tuna Matematik Sayfa 48 Cevapları
5. Sınıf Tuna Matbaacılık Matematik Sayfa 48 Doğal Sayılarla Çarpma ve Bölme İşlemlerinde Sonucu Tahmin Etme Soruları ve Cevaplarına yazımızın devamından ulaşabilirsiniz.

Doğal Sayılarla Çarpma ve Bölme İşlemlerinde Sonucu Tahmin Etme

Üzüm üreticisi olan Ahmet Bey, çevresinde dürüstlüğü ile tanınan ve çok sevilen biridir. Ahmet Bey her yıl olduğu gibi öncelikle bağından topladığı üzümlerin çürük ve eziklerini ayırıyor. Daha sonra üzümleri her birinde 11 salkım olacak şekilde 29 kasaya dolduruyor. Buna göre Ahmet Bey’in toplam kaç salkım üzümü kasalara koyduğunu nasıl tahmin edebilirsiniz?

Sayıları en yakın onluğa yuvarlayıp işlem yaparız.
10 x 30 = 300 salkım üzüm koymuştur.

Ahmet Bey, topladığı üzümleri her birinde 18 salkım olacak şekilde 102 kasaya doldursaydı Ahmet Bey’in toplam kaç salkım üzümü kasalara koyduğunu nasıl tahmin edebilirsiniz? Tartışınız.

Sayıları en yakın onluğa yuvarlayıp işlem yaparız.
20 x 100 = 2000 salkım üzüm koymuştur.

6
4
2
1
0
2
47
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.