57. Alay ve Mustafa Kemal’in Çanakkale Savaşı’ndaki rolüyle ilgili duygu ve düşüncelerinizi anlatan bilgilendirici bir paragraf

57. Alay ve Mustafa Kemal’in Çanakkale Savaşı’ndaki rolüyle ilgili duygu ve düşüncelerinizi anlatan bilgilendirici bir paragraf
57. Alay ve Mustafa Kemal’in Çanakkale Savaşı’ndaki rolüyle ilgili duygu ve düşüncelerinizi anlatan bilgilendirici bir paragrafı yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Çanakkale Savaşı sırasında Çanakkale cephesine geldiğinde Mustafa Kemal Atatürk’ün rütbesi yarbaydı ve 19. Tümen komutanı olarak görev alıyordu. Aylarca süren savaşlardan sonra ise Anafartalar Grup Komutanlığı’na getirilerek gösterdiği üstün başarılar sonucunda “Anafarta Kahramanı” ünvanını alacaktır. Böylece bütün Dünya bu büyük kahramanın ve liderin dehanın adını ezberleyecektir.

  • 57. Alay ve Mustafa Kemal'in Çanakkale Savaşı'ndaki rolü çok önemli bir şekilde savaşı etkilemiştir.
  • Bu savaşı sadece maddi unsurlarla kazanmanın mümkün olmadığı Mustafa Kemal Atatürk tarafından bilinmekteydi.
  • Çünkü savaş esnasında düşmanların hem sayısı hem de teçhizatları Türk askerinin teçhizatlarının ve sayısından kat be kat üstündü.

19
4
19
2
2
19
2
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.