5B ile 9F elementlerinin atom yarıçaplarını karşılaştırıp hangisinin büyük olduğunu belirleyiniz

5B ile 9F elementlerinin atom yarıçaplarını karşılaştırıp hangisinin büyük olduğunu belirleyiniz
5B ile 9F elementlerinin atom yarıçaplarını karşılaştırıp hangisinin büyük olduğunu belirleyiniz, atom yarıçapının bir periyot boyunca nasıl değiştiğini açıklayınız konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : 5B ile 9F elementlerinin atom yarıçaplarını karşılaştırıp hangisinin büyük olduğunu belirleyiniz, atom yarıçapının bir periyot boyunca nasıl değiştiğini açıklayınız

Ödev cevabı kısaca : Atom yarıçapı konusuna geri dönersek, 5B ile 9F elementlerinin atom yarıçaplarını karşılaştırıp hangisinin büyük olduğunu belirlemiştik. Atom yarıçapı, atomun merkezinde bulunan çekirdekten dışarı doğru uzanan elektron bulutunun uzaklığını ifade eder. Periyodik tabloda sola doğru hareket ettikçe atom yarıçapı genellikle artar, çünkü elektronlar aynı enerji seviyesinde bulunurlar ve çekirdeğe olan uzaklıkları artar. Bu nedenle, 5B elementi (Bor) 9F elementinden (Flor) daha büyük bir atom yarıçapına sahiptir. Bu durum, periyodik tablonun sol üst kısmından sağ alt kısmına doğru genellikle artan bir trend gösterir.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.