6. Sınıf Anadol Fen Bilimleri Sayfa 166 Cevapları

6. Sınıf Anadol Fen Bilimleri Sayfa 166 Cevapları
6. Sınıf Anadol Yayıncılık Fen Bilimleri Öğrendiklerimizi Gözden Geçirelim Sayfa 166 Soruları ve Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Şiddetli sesle müzik yayını yapan bir radyonun hoparlörü önüne konulan ince cam bardağa ne olur? Bu soruya cevap arayan bir araştırmacı, bir deney düzeneği kuruyor. Yanda verilen fotoğrafta bu deneyin sonucu gösterilmiştir. Deneyin bu şekilde sonuçlanması hangi bilimsel gerçeğin kanıtıdır? Sizce bu deney havasız ortamda yapılsaydı ne olurdu? Düşüncelerinizi arkadaşlarınızla paylaşınız.
Cevap:
Şiddetli sesle yayın yapan radyonun önündeki cam bardak çatladığından sesin bir enerji türü olduğunu söyleyebiliriz. Bu enerji türü ise sesin şiddetinin olduğunu bize kanıtlar.

Aşağıdaki ifadeler doğru ise “D”, yanlış ise “Y” kutucuğuna “✓” işareti koyunuz. Yanlış olduğunu düşündüğünüz ifadelerin doğrularını defterinize yazınız.

1. Yüksek sesle müzik çalan radyonun hoparlörünün önündeki balonun hareket etmesi, ses enerjisinin hareket enerjisine dönüştüğünün kanıtıdır. (D)
2. Şiddetli bir patlama sonucunda çevredeki camların kırılması, sesin bir enerji türü olduğuna örnektir.(D)
3. Ses boşlukta yayılabilir. (Y)
4. Ses kaynağından uzaklaştıkça sesi duymamız zorlaşır.(D)
5. Ses, ışıktan daha süratli yayılır. (Y)
6. Madde taneciklerinin olmadığı ortama boşluk denir.(D)
7. Şimşek çakarken önce ışık görülür, ardından gök gürültüsü duyulur.(D)
8. Ses, maddeyi oluşturan taneciklerin titreşim hareketi sonucu oluşur.(D)
9. Ses, sıvı ortamlarda en süratli yayılır. (Y)
10. Ses enerjisi başka enerji türlerine dönüşemez. (Y)

69
4
3
1
1
2
2
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.