6. Sınıf Anadol Fen Bilimleri Sayfa 264-265 Cevapları

6. Sınıf Anadol Fen Bilimleri Sayfa 264-265 Cevapları
6. Sınıf Anadol Yayıncılık Fen Bilimleri Öğrendiklerimizi Gözden Geçirelim Sayfa 264, 265 Soruları ve Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

ÖĞRENDİKLERİMİZİ GÖZDEN GEÇİRELİM

A. Bir öğrenci, bir elektrik devresindeki ampul parlaklığının hangi değişkenlere bağlı olduğunu gözlemlemek için aşağıdaki görselde verildiği gibi bir elektrik devresi kurmuştur.

Öğrenci test uçlarına aynı kesit alanına sahip farklı uzunluktaki K, L, M bakır tellerini temas ettirerek ampulün parlaklığını gözlemlemiştir. Buna göre aşağıdaki soruların cevaplarını defterinize yazınız.

1. Öğrenci, test uçlarına hangi teli temas ettirdiğinde ampulün parlaklığı en fazla olur? Bu durumun sebebi nedir?

1. Cam balon → yalıtkan
2. Filaman → iletken
3. Destek teli → iletken
4. Duyla bağlantı kısmı → iletken

2. Öğrenci, test uçlarına hangi teli temas ettirdiğinde ampulün parlaklığı en az olur? Bu durumun sebebi nedir?
Cevap
: Maddelerin elektrik enerjisinin geçişine karşı gösterdiği zorluktur.

3. Test uçlarına temas ettirilen K, L ve M bakır tellerinin dirençlerinin büyükten küçüğe doğru sıralanışı nasıldır? Nedenleriyle açıklayınız.
Cevap: K, L ve M olarak sıralanır. Sıralama kablo uzunluklarına göre sıralanır. Kısa olan daha çabuk iletken olduğu için en büyüktür.

B. Aşağıdaki soruları cevaplayınız.

1. Aşağıdaki görselde akkor filamanlı ampul verilmiştir. Bu görselde oklarla gösterilen kısımların isimlerini, noktalı yerlere yazınız. Bu kısımların iletken mi yoksa yalıtkan mı olduğunu belirtiniz.

1- Cam balon
2- Filaman
3- Destek teli
4- Duyla bağlantı kısmı

2. Elektriksel direnç nedir?
Cevap: Maddelerin elektrik enerjisinin iletimine karşı gösterdiği zorluğa elektriksel direnç adı verilir.

11
4
5
2
1
1
2
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.