6. Sınıf Anadol Fen Bilimleri Sayfa 49 Cevapları

6. Sınıf Anadol Fen Bilimleri Sayfa 49 Cevapları
6. Sınıf Anadol Yayıncılık Fen Bilimleri Sayfa 49 Sonuç Çıkaralım Soruları ve Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Sonuç Çıkaralım:
Etkinlikte yaptığınız uygulamalar sindirim sisteminde gerçekleşen hangi olaylara karşılık gelmektedir?

Etkinlikte gerçekleştirdiğimiz
uygulama
Sindirim sistemindeki
karşılığı
Bisküvileri kilitli plastik poşete koymakAğız: Sindirim sisteminin en başında gelen organdır. Sindirim ilk önce burada yani tükürükle başlar. Ağız vasıtasıyla gıdalar alınarak, gıdalardan enerji alımı başlamış olur.
Kilitli plastik poşet içindeki bisküvileri
ellerimizle ovuşturmak
Kilitli plastik poşete su koymakYemek Borusu: Yemek borusu, soluk borusunun yan tarafında yer alır. Ağız vasıtasıyla alınan gıdanın mideye indirilmesine ve daha sonraki işlevlerin yerine getirilmesini sağlamaktadır.
Kilitli plastik poşete renkli sıvı koymakMide: Mide, sindirimin meydana geldiği en mühim organ olarak kabul edilmektedir.
Kilitli plastik poşeti avuç içiyle ovuşturmak
İnce çoraptaki bisküvileri kâğıt havlu
ile sarmak
İnce Bağırsak: Vitamin ve minerallerin gıdalardan toplanarak gönderilmesi evresi, ince bağırsakta gerçekleşmektedir.
Kalın çoraptaki bisküvileri kâğıt havlu
ile sarmak
Kalın Bağırsak: Bedene alınan gıdaların büsbütün sindirildikten sonra ulaştığı son yerdir. Kalın bağırsağa gelen gıdalar artık sıvı hale dönüşmüştür.
Kalın çoraptaki bisküvileri çöp kovasına
boşaltmak
Anüs, gıdalardan elde edilen besin maddelerinin bedenimiz tarafından kullanılamayan kısımlarının vücuttan atılmasını sağlayan bir organdır.

602
695
695
532
132
81
713
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.