6. Sınıf Anadol Sosyal Bilgiler Sayfa 105 Cevapları

6. Sınıf Anadol Sosyal Bilgiler Sayfa 105 Cevapları
6. Sınıf Anadol Yayıncılık Sosyal Bilgiler Sayfa 105 Düşünelim Tartışalım Soruları ve Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Düşünelim Tartışalım

Kitabınızın 106. sayfasında yer alan haritayı inceleyiniz (Harita 3.24). Ülkemizde yapılan sanayi ve madencilik faaliyetlerini harita üzerinde göstererek bunların nüfusun dağılışı üzerindeki etkisini tartışınız. Düşüncelerinizi arkadaşlarınızla paylaşınız.

Cevap: İstanbul, Malatya ve Ankara’da tekstil sanayisi önemli ekonomik faaliyetlerdendir. Konya, Sakarya ve Aydın’da gıda sanayisi önemli ekonomik faaliyetlerdendir. Bir ekonomik faaliyet olarak Sivas ve Malatya çevresinde demir madeni çıkarılmaktadır. Kahramanmaraş, Kütahya ve Manisa’da linyit çıkarılması önemli ekonomik faaliyetlerdendir. Zonguldak’ta kömür, Niğde’de bor madeninin çıkarılması insanların bu bölgelerde yoğun nüfus olarak toplanmalarını sağlamaktadır.

229
56
214
68
33
117
23
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.