6. Sınıf Anadol Sosyal Bilgiler Sayfa 134 Cevapları

6. Sınıf Anadol Sosyal Bilgiler Sayfa 134 Cevapları
6. Sınıf Anadol Yayıncılık Sosyal Bilgiler Sayfa 134 Sıra Sizde Soruları ve Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Arkeoloji: Uzak ya da yakın geçmişte insan ve insanın dostu topluluklar açısından pek çok unsuru inceleyen önemli bilim dalıdır. Antik kentlerden alan kalıntıları kazılarla gün ışığına çıkarırlar.

Psikoloji veya ruh bilimi, davranışı ve zihini inceleyen bilimdir. Bilinçli ve bilinçsiz olayların yanı sıra daha çok duygu ve düşüncenin incelemesini içeren Psikoloji, çok kapsamlı bir bilimsel alandır. Bu alanda uzman olan ve aynı zamanda bilgi araştırması yapanlara psikolog denir.

Coğrafya: İnsanın içinde bulunduğu çevrenin doğal güzelliklerini ele alan, doğal çevre ile insan arasındaki bağlantı ve etkileşimi inceleyen bilim dalı olarak bilinir. Doğa harikası yerleri insanlara tanıtır.

Sosyoloji: Bir toplumun örf ve adetini, toplumsal olaylar ile yaşama biçimini ve kurumlarını inceleyen bilim dalı sosyoloji şeklinde geçmektedir. Toplum içi davranışlar bilim adamları tarafından incelenir. Mesela komşuluk ilişkileri.

Tarih: Toplumu etkileyen hareketlerden doğmuş olan olayları, tarih ve yer ile zaman belirtmek suretiyle, bağlantı ve ilişki olarak ortaya koyan bilim dalı tarih olarak bilinir. Tarihte yaşanmış mesela İstanbul’un Fethi araştırmalarla ortaya konulur.

Felsefe: Bilginin ve varlığın kaynağını bilimsel açıdan ele alan ve araştıran bilim dalı olarak felsefe öne çıkar. Varlık felsefesi sorularla varlığın amacını ortaya koyar.

Antropoloji: Kazılar neticesinde ortaya çıkarılan insan iskeletleri doğrultusunda, bunları inceleyen ve insan ırklarını sınıflandıran bilim dalıdır. Mesela tarihi çağlarda yaşayan canlılar incelenir.

1321
1358
491
768
179
449
1263
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.