6. Sınıf Anadol Sosyal Bilgiler Sayfa 22 Cevapları

6. Sınıf Anadol Sosyal Bilgiler Sayfa 22 Cevapları
6. Sınıf Anadol Yayıncılık Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 22 Düşünelim Tartışalım Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Okuduğunuz haberlerden yararlanarak aşağıdaki soruları cevaplayınız. Düşüncelerinizi arkadaşlarınızla paylaşınız.

Kızılay depremzedelere hem yuva hem aş sunuyor.

Çanakkale’nin Ayvacık ilçesinde meydana gelen deprem felaketinin ardından bölgeye ulaşan Kızılay ekipleri, depremzedelere beş gündür sıcak yemek dağıtıyor. Kızılay tarafından dağıtılan çadır, battaniye, yatak sayesinde depremzedelerin barınma ihtiyacı karşılanıyor. Depremde en fazla hasarın meydana geldiği Yukarıköy’e yerleşen Kızılay ekipleri, ilk andan itibaren depremzedelerin yaralarını sarıyor. Kızılay, depremin henüz ilk saatlerinde bölgeye sevk ettiği mobil mutfak tırı ile günde 3 öğün yemek servis ediyor. Kızılay her gün 12 bin kişilik yemek hazırlıyor. Bu yemekler, bir ilkokulun bahçesinde kurulan aşevinde vatandaşlara dağıtılıyor. Yemekler, yine bu noktadan depremde hasar gören 15 köye de araçlarla gönderiliyor.

Genel Ağ’dan düzenlenerek alınmıştır (17.04.2018).

Mahallelinin “tatlı” dayanışması

Balıkesir’in Sındırgı ilçesinin kırsal mahallelerinden Akçakısrak’ta kurulan kazanlarda iki hafta boyunca dayanışma örneği gösterilerek kara üzüm pekmezi kaynatılacak. Hasadın başladığı bugünlerde mahalleli el birliğiyle hareket ediyor. Mahallelinin bir kısmı bağlardaki üzümü toplarken bir kısmı da köy meydanında kurulan kazanlarda pekmez kaynatıyor. Odun getirme, ateş yakma ve üzümleri ezme işi erkekler; şırayı kaynatma ve dinlendirme işi ise kadınlar tarafından yapılıyor. Bu dayanışma geleneği genç nesillere aktarılıyor.

Genel Ağ’dan düzenlenerek alınmıştır (18.04.2018).

Kızılay, yaşanan depremden hemen sonra hangi çalışmaları yapmıştır? Bu çalışmaların toplumsal yardımlaşma açısından önemi nedir?

Cevap: Kızılay yaşanan depremden hemen sonra yemek dağıtıyor, depremzedelere çadır, battaniye ve yatak veriyor. Bu çalışmalar toplumsal huzur ve birlik açısından çok önemli.

Akçakısrak mahallesinde yaşayan insanlar nasıl bir dayanışma örneği ortaya koymuşlardır? Bu insanların dayanışma içinde hareket etmelerinin önemi nedir?

Cevap: Akçakısrak mahallesinde yaşayan insanlar üzüm pekmezi kaynatma işinde bir dayanışma örneği göstermişlerdir. Bu insanların dayanışma içinde hareket etmeleri hem işlerin daha hızlı, kolay yapılması için önemlidir hem de toplumsal birlik açısından değerlidir.

456
164
256
62
61
62
163
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.