6. Sınıf Anadol Sosyal Bilgiler Sayfa 225 Cevapları

6. Sınıf Anadol Sosyal Bilgiler Sayfa 225 Cevapları
6. Sınıf Anadol Yayıncılık Sosyal Bilgiler Düşünelim Tartışalım Sayfa 225 Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Düşünelim Tartışalım

Okuduğunuz haberden yararlanarak aşağıdaki soruları cevaplayınız. Düşüncelerinizi arkadaşlarınızla paylaşınız.

İzmir Büyükşehir Belediyesinin yaptığı uygulamanın yararları nelerdir?
Cevap: Bence çok yararlı bir uygulama. Kadınlarımızın huzurlu yolculuk etmesi ve kendilerini toplum içinde güvende hissetmeleri adına değerli bir hareket olmuş. Kadının toplumsal yaşamdaki yerinin hak ettiği noktaya ulaşması için atılan her adımın ve kararın destekçisi olmak hepimizin vazifesidir.

Yapılan uygulama, kadına toplumsal hayatta nasıl bir değer verildiğini göstermektedir?
Cevap: Yaşadığı toplum içinde kendini güvende hissetmeyen kadın o toplumun ne kadar geride ve karanlıkta kaldığının sembolüdür. Bu davranışla kadının toplum içindeki saygınlığı ve kadının da kendine olan güveni ve gezme özgürlüğü güvence altına alınmıştır.

255
19
7
6
4
3
17
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.