6. Sınıf Anadol Sosyal Bilgiler Sayfa 25 Cevapları

6. Sınıf Anadol Sosyal Bilgiler Sayfa 25 Cevapları
6. Sınıf Anadol Yayıncılık Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 25 Sıra Sizde Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Sıra Sizde

Aşağıda verilen uygulamanın, ülkemizde toplumsal birlikteliğin oluşmasına katkıları nelerdir? Düşüncelerinizi defterinize yazarak sınıfta arkadaşlarınızla paylaşınız.

Ülkemizde birçok belediyenin giysi kumbarası uygulaması bulunmaktadır. İnsanlar kullanmadıkları kıyafet, ayakkabı ve tekstil ürünlerini giysi kumbaralarına bırakmaktadır. Belediye çalışanları belirli aralıklarla kumbaralarda biriken ürünleri alarak ayrıştırma merkezine götürmektedir. Burada kullanılabilir olan ürünler, gerekli temizlikleri yapılarak ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmaktadır.

Cevap: Giysi, ayakkabı, tekstil kumbarası gibi uygulamalarla belediyeler insanların elindeki ihtiyaç fazlası ürünlerin ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmasını sağlamaktadır. toplumda birlik ve beraberliğin sağlanmasında bu tür uygulamalar son derce etkilidir. Yardımlaşma ve dayanışmanın varlığı toplumda huzur ve güven ortamının da oluşmasını sağlar.

2058
2113
2232
438
411
418
2098
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.