6. Sınıf Sosyal Bilgiler Sayfa 93 Cevapları Anadol Yayıncılık

6. Sınıf Sosyal Bilgiler Sayfa 93 Cevapları Anadol Yayıncılık
6. Sınıf Anadol Yayıncılık Sosyal Bilgiler Sayfa 93 Düşünelim Tartışalım Soruları ve Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Düşünelim Tartışalım

Okuduğunuz haberden yararlanarak aşağıdaki soruları cevaplayınız. Düşüncelerinizi arkadaşlarınızla paylaşınız.

Ülkemizin farklı yerlerinde aynı zamanda neden sıcaklık farklılığı olmaktadır?

Cevap: Bu durum ülkemizin coğrafi konumundan kaynaklanmaktadır. Coğrafi konumundan dolayı geniş bir bölge içinde ve uzun yıllar boyunca değişmeyen ortalama hava koşulları yani iklim olayları oluşur. Bu durum ayrıca ülkemizde Akdeniz iklimi, Karadeniz iklimi ve Karasal iklim olmak üzere üç farklı iklim tipi görülmesini sağlar.

Ülkemizdeki sıcaklık farklılığı insanların yaşamını nasıl etkilemektedir?

Cevap: İklim insanların şu konulardaki yaşamlarını, tercihlerini ve yaşam şekillerini etkiler: İnsanların, Yiyecek ve giyeceklerini, Fizyolojik gelişimlerini, Karakterlerini, Kültür faaliyetlerini etkiler, Endüstrinin dağılışını etkiler, tercih ettikleri Konut tipini ve malzemesini etkiler, Ulaşım faaliyetlerini etkiler, Turizm faaliyetlerini etkiler, Tarım faaliyetlerini etkiler, Tarım ürünleri çeşitliliğini etkiler.

735
1348
24
266
212
61
646
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.