6. Sınıf Berkay Matematik Sayfa 83 Cevapları

6. Sınıf Berkay Matematik Sayfa 83 Cevapları
6. Sınıf Berkay Yayıncılık Matematik Ders Kitabı Sayfa 83 Hazır mıyız Cevaplarına yazımızın devamından ulaşabilirsiniz.

Hazır mıyız

1. Yanda verilen termometreye göre, hava sıcaklığı kaç °C’tur? 25 oC

2. Yasemin Dalkılıç, dünya rekortmeni sporcularımızdan biridir ve 1999’da 68 metre derine dalarak dünya rekoru kırmıştır. Sporcumuz, 70 metreye inebilmek için kaç metre daha derine dalmalıdır?
Derinlik ölçümlerinde başlangıç (referans) noktası olarak neresi alınmaktadır?

70 - 68 = 2 metre daha derine dalınmalıdır. Referans noktası = Deniz seviyesi

3. Yaşadığınız şehrin deniz seviyesinden yüksekliğinin kaç metre olduğunu biliyor musunuz? Bu yüksekliğe, ne ad verilir? Yükseklik = Rakım

4. Hava durumlarında açıklanan sıfırın altındaki sıcaklıklar bize neyi ifade eder? Termometre örneği üzerinde göstererek anlamını kısaca açıklayınız. Sıfırın altı ---> Soğuk

5. Bir sayı doğrusu çiziniz ve deniz seviyesini 0 (sıfır) kabul ediniz. Buna göre aşağıda verilen ifadeledeki sayıların sayı doğrusu üzerindeki yerlerini nasıl açıklarsınız?
a. Ağrı Dağı deniz seviyesinden 5137 metre yüksekliktedir. // 0    + 5137
b. Konya’nın Karapınar ilçesindeki Çıralı Göl’ü, deniz seviyesinin 80 metre altındadır. // -80    0
c. Antarktika’daki Bentley Vadisi, deniz seviyesinden 2540 metre aşağıdadır. // -2540    0

6. Bir alışveriş merkezinin otoparkı giriş katının 3 kat altında, yeme - içme bölümü ise 5 kat üstündedir. Yeme - içme bölümü ile otoparkın zemin kata olan uzaklıklarını belirleyiniz. Sizce yeme - içme bölümü, zemin kat ve otoparkın bulunduğu katlar, alışveriş merkezinin asansöründe hangi sayılarla gösterilebilir?

Otopark -3
Yeme içme +5 
-3 + 5 = 8

Kaynak:Eğitim Sistem

0
1
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.