6. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Sayfa 100 Cevapları Dörtel Yayıncılık

6. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Sayfa 100 Cevapları Dörtel  Yayıncılık
6. Sınıf Dörtel Yayıncılık Din Kültürü Ders Kitabı Sayfa 100 Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Hamd, teşbih ve mağfiret kavramlarının anlamlarını sözlüklerden araştırınız. Allah’a (c.c.) hamdetmek ne demektir?

Hamd kavramın anlamı: Dinimizde ham kelimesi Yüce Allah Celle Celalühü övmek ve icat etmek amacıyla kullanılan bir kelimedir.

Tesbih kavramın anlamı: Tesbih 99 tane boncuktan ve bir tane imameden oluşan Müslümanların zikir çekmesi için yapılmış olan araca tesbih denir.

Mağfiret kavramın anlamı: Dinimizde Yüce Allah Celle Celalühü kullarının işlediği günahları örtmesi ve affetmesi anlamında kullanılan kelime mağfiret denir.

Allah’tan (c.c.) niçin mağfiret dilemeliyiz? Arkadaşlarınızla konuşunuz. Sureden çıkarılabilecek mesajları arkadaşlarınızla belirleyiniz.

Cevap: Allah C.C.’den mağfiret dilemeliyiz. Çünkü, Allah’a yakışır bir kul olmaya çalışırken birçok hata yaparız. Bu hatalar insanlığımız gereği olsa da kurallara uymamız, Allah’ın çizdiği hudutların dışına çıkmamız gerekir. Kul hakkına girmemek, arkadaşlarımızla kavga etmemek, onlarla iyi geçinmek, anne, baba ve öğretmenlerimizin sözünü dinlememiz gerekir. Bunu yapmadığımız da Allah’ın dediği yapmış olamayız, bu sebeple mağfiret dileriz.

140
21
43
9
57
5
116
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum