6. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 104 Cevapları Adım Adım Yayıncılık

6. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 104 Cevapları Adım Adım Yayıncılık
6. Sınıf Adım Adım Yayıncılık Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 104 2. Bölüm Ölçme ve Değerlendirme Çalışmaları Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

2. Bölüm Ölçme ve Değerlendirme Çalışmaları

A. Aşağıda K uçağının yol-zaman grafiği, L uçağının sürat-zaman grafiği verilmiştir. Buna göre hangi uçağın daha süratli olduğunu nedenleriyle defterinize yazınız.
Cevap
: Yol-zaman grafiğine göre K uçağının sürati 300 km/sa. dir. Sürat-zaman grafiğine göre L uçağının sürati 400 km/sa. dir. Buna göre L uçağı. K uçağından daha süratlidir.

B. Aşağıda Berk’in sürat-zaman grafiği, Handan’ın yol-zaman grafiği verilmiştir. Buna göre hangi öğrencinin diğerinden daha süratli olduğunu nedenleriyle defterinize yazınız.
Cevap
: Sürat-zaman grafiğine göre Berk’in sürati 4 m/sn. dir. Yol-zaman grafiğine göre Handan’ın sürati 5 m/ sn. dir. Buna göre Handan, Berk ten daha süratlidir.

C. Aynı anda yarışa başlayan 3 otomobilin birbirlerine göre konumları aşağıdaki görselde verilmiştir. Bu otomobillerin süratleri arasındaki ilişki nedir? Cevabınızı nedenleriyle defterinize yazınız.
Cevap
: Otomobiller yarışa aynı anda başladıklarına göre en önde olan otomobilin sürati en fazla, en arkada olan otomobilin sürati en azdır. San otomobilin sürati kırmızı otomobilinkinden fazla, mavi otomobilinkinden azdır. Otomobillerin süratleri arasındaki ilişki, “Mavi > San > Kırmızı” şeklindedir.

Ç. Aynı anda, aynı noktadan harekete başlayan üç kişinin 7 dk. sonra aldıkları yollar aşağıdaki tabloda verilmiştir. Tabloyu inceleyip bu kişilerin süratleri arasındaki ilişkiyi nedenleriyle defterinize yazınız.
Cevap
: Sürati en fazla olan Emerdir. Emel aynı sürede hem Sercan’dan hem Kadir’den daha fazla yol almıştır. Sercan’ın sürati Kadir’in süratinden fazladır. Çünkü Sercan aynı sürede Kadir’den daha fazla yol almıştır. Bu kişilerin süratleri arasındaki ilişki Emel > Sercan > Kadir şeklindedir.

29
15
30
7
2
3
104
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.