6. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 131 Cevapları Meb Yayınları

6. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 131 Cevapları Meb Yayınları
6. Sınıf Meb Yayınları Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 131 Düşünüp Değerlendirelim Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

DÜŞÜNÜP DEĞERLENDİRELİM

1. Hangi şişedeki suyun sıcaklığı en çok azalmıştır? Nedenini açıklayınız.
Cevap
: 3 numaralı şişedeki suyun sıcaklığı en çok azalmıştır çünkü bu şişe ısı yalıtım malzemeleriyle korunmamıştır ve ısıyı çevreye daha hızlı bir şekilde kaybetmiştir.

2. Sıcaklık kaybı en az olan su, hangi şişededir? Nedenini açıklayınız.
Cevap
: Sıcaklık kaybı en az olan su, pamukla doldurulmuş kutuda yer alan 2 numaralı şişededir. Pamuk, hava boşluklarını hapsederek iyi bir ısı yalıtımı sağlar ve bu sayede suyun sıcaklığını daha uzun süre korur.

Araştır Keşfet

“Isı yalıtımı için kullanılan malzemeler dışında başka malzemelerle de ısı yalıtımı yapılabilir mi?” sorusunun cevabını araştıralım. Araştırmalarımız sonucunda ısı yalıtımı sağlayacağını düşündüğümüz malzemeleri kartondan yaptığımız ev modelinde kullanalım. Ev modelimizin ısı yalıtımı sağlayıp sağlamadığını test edelim.
Cevap
: Evet, ısı yalıtımı için tradiyonel malzemeler dışında da çeşitli malzemeler kullanılabilir. Örneğin, kartondan yapılmış ev modelinizde recyled jeanler veya eski kıyafetler gibi tekstil ürünleri, köpük materyaller, veya plastik şişeler gibi geri dönüştürülmüş malzemelerle ısı yalıtımı test edebilirsiniz. Yaptığınız deneyler, alternatif ısı yalıtım malzemelerinin etkinliğini ve sürdürülebilirliğini değerlendirmeniz için size faydalı geri bildirimler sağlayacaktır.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.