6. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 133 Cevapları Meb Yayınları

6. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 133 Cevapları Meb Yayınları
6. Sınıf Meb Yayınları Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 133 Kendini Değerlendir-3 Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Kendini Değerlendir-3

1. Aşağıdaki açıklamaların ait olduğu kavramları belirleyiniz. Açıklama başındaki harf ile ilgili kavramı eşleştirerek noktalı yerlere yazınız.

AçıklamalarKavramlar
a.Isı alan maddelerin tanecik süratlerinin değişimidir.b.Isı Enerjisi
b.Temas hâlindeki maddelerden sıcaklığı daha fazla olandan daha az olanlara aktarılan enerji türüdür.Taneciklerin Yavaşlaması
c.Isı aktarımı iyi olan maddelerin genel adıdır.d.Isı Yalıtkanı
ç.Isının en yavaş yayıldığı fiziksel hâldir.c.Isı İletkeni
d.Cam yünü, taş yünü ve tahta gibi maddeler bu grupta yer alır.ç.Gaz
e.Farklı sıcaklıktaki iki bölge arasında ısı akışını azaltmak amacıyla yapılan uygulamaların genel adıdır.e.Isı Yalıtımı
a.Taneciklerin Süratlenmesi

2. Bazı metallerin ısı iletkenlikleri bakımından sıralaması “Bakır > Alüminyum > Çelik” şeklindedir. Görsellerde boyutları özdeş çelik, bakır ve alüminyum çubuklar ile yapılan deneyler verilmiştir. Aynı büyüklükte ve sıcaklıktaki buz parçaları başlangıç sıcaklıkları aynı olan bu metallerin uç kısımlarına yerleştirilmiştir. Metaller, diğer uçlarından özdeş ısıtıcılar ile ısıtılmaya başlanmıştır. Buna göre X, Y ve Z harfleri ile gösterilen buz parçalarından hangisi, daha kısa sürede tamamen erir? Nedenini açıklayınız.
Cevap
: Y harfi ile gösterilen buz parçası, en kısa sürede tamamen erir. Çünkü bu buz parçasının üzerinde bulunduğu bakır çubuk, ısıyı diğer metal çubuklardan daha iyi iletir.

3. Isı yalıtımının önemini insan sağlığına ve çevreye etkileri bakımından açıklayınız.
Cevap
: Isı yalıtımının insan sağlığı açısından birçok önemi vardır. Bunlardan bazıları şu şekilde sıralanabilir: Astım, KOAH gibi solunum sistemi hastalıkları riskini azaltır. Nem, küf ve koku oluşumu azalır. Yaşam kalitesini artırır. Ayrıca atmosfere yayılan zehirli gaz miktarını düşürerek hava ve su kirliliğini azaltır. Böylece canlı çeşitliliğinin korunmasına yardımcı olur.

5
0
3
0
1
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.