6. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 154 Cevapları Meb Yayınları

6. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 154 Cevapları Meb Yayınları
6. Sınıf Meb Yayınları Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 154 Düşünüp Değerlendirelim Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

DÜŞÜNÜP DEĞERLENDİRELİM

1. Hava ortamında birbirine vurulan taşların çıkardığı ses kulağımıza ulaşmış ise bu sesin kulağımıza ulaşmasını sağlayan ortamın fiziksel hâli nedir?
Cevap
: Ortamın fiziksel hâli gazdır.

2. Su ortamında birbirine vurulan taşların çıkardığı ses, kulağımıza ulaşmış ise hangi ortamlardan geçmiştir?
Cevap
: Su ve hava ortamlarından geçmiştir.

Araştır Keşfet

Yunuslar, su altında çok uzak mesafelerden birbiriyle iletişim kurabilir. Bunu çıkardıkları birtakım seslerle yaparlar. Bilim insanları, yunusların çeşitli sesler çıkararak birbirine pek çok durum hakkında bilgi verdiklerini düşünüyorlar. Beslenme, yön bulma ve iletişim için sesi kullanan diğer hayvanlarla ilgili bir araştırma yapalım. Araştırma sonuçlarımızı sınıf arkadaşlarımızla paylaşalım.
Cevap
: Yunuslar, yüksek frekansta tıklama sesleri ve çığlık benzeri seslerle iletişim kurar; bu sesler, beslenme ve yön bulma gibi işlevlere de yardımcı olur.

357
51
142
56
38
49
240
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.