6. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 173 Cevapları Meb Yayınları

6. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 173 Cevapları Meb Yayınları
6. Sınıf Meb Yayınları Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 173 Kendini Değerlendir-4 Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

KENDİNİ DEĞERLENDİR-4

1. Ahmet; 40 cm uzunluğunda ve 10 cm genişliğinde iki adet plastik boru, 20×30 ebatlarında metal levha, strafor köpük, cep telefonu, kulaklık, pamuk ve tıpa ile aşağıda verilen görseldeki deney düzeneklerini hazırlıyor. Bu düzeneklerden ilkinde cep telefonuna bağlı kulaklığın uçlarını tıpadan geçirerek borunun ucuna yerleştiriyor. Diğer borunun ucuna kulağını dayayarak sesi dinliyor. Aynı işlemleri strafor köpük yerine metal levhanın kullanıldığı ikinci düzenekte de tekrar ediyor. Ahmet, müzik sesini en iyi hangi düzenekte duyar? Nedenini açıklayınız.
Cevap
: Ahmet, müzik sesini en iyi metal levha düzeneğinde duyar. Çünkü bu yüzey, sesi stra- for köpüğe göre sesi daha iyi yansıtır.

2. Elektrikli ses yükseltici araçların olmadığı dönemlerde konuşmacının üstünde metal bir çanak bulunurmuş. Bu çanağın kullanım amacı ne olabilir? Yazınız.
Cevap
: Konuşmacının üstündeki metal çanak sesin yansımasını sağlayarak dinleyicilere ulaşmasını kolaylaştırır.

3. Otobanlarda ve araç trafiğinin çok yoğun olduğu bölgelerde yol kenarına ses bariyerleri yapılır. Bu bariyerlerin yapılma amacını yazınız.
Cevap
: Ses bariyerleri sesin evlere ulaşmasını engellemek için yapılmaktadır.

2185
507
505
195
139
331
1291
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum