6. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 66 Cevapları Adım Adım Yayınları

6. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 66 Cevapları Adım Adım Yayınları
6. Sınıf Adım Adım Yayınları Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 66 4. Bölüm Ölçme ve Değerlendirme Çalışmaları Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Sonuca Varma

1. Yaptığınız modelde kullandığınız malzemelerin solunum sisteminde hangi yapı ve organları temsil ettiğini aşağıdaki tabloya yazınız.

2. Pet şişenin altındaki balonu çektiğinizde Y borusuna bağlı balonların şişmesinin, bıraktığınızda eski hâline dönmesinin sebebi ne olabilir?

3. Y borusuna üflediğinizde balonların şişmesinin sebebi nedir?

4. BÖLÜM ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME ÇALIŞMALAR

Aşağıda verilen numaralandırılmış soruları, karışık olarak verilen harfleri bir araya getirerek cevaplayınız. Cevaplarınızı noktalı yerlere yazınız.

(BURUN) 1. Dış ortamdaki havanın solunum sistemine alındığı organdır.
(AKCİĞERLER) 2. Havadaki oksijenin kana geçişi, kandaki karbondioksitin vücuttan uzaklaştırılmasını sağlayan organlardır.
(DİYAFRAM) 3. Göğüs boşluğu ile karın boşluğu arasında bulunan, kasılıp gevşeme hareketi yaparak akciğerlerin genişleyip daralmasını sağlayan organdır.
(BRONŞÇUKLAR) 4. Akciğerlere giren bronşların ayrıldığı küçük kolların her biridir.

53
2
33
1
1
1
129
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.