6. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 91-93 Cevapları Adım Adım Yayıncılık

6. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 91-93 Cevapları Adım Adım Yayıncılık
6. Sınıf Adım Adım Yayıncılık Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 91, 93 Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

6. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 91 Cevapları Adım Adım Yayıncılık

Deney – Sonuca Varma

1. Yaptığınız deneyde oyuncak arabaya etki eden kuvvetin türü nedir?
Cevap:
Arabaya etki eden kuvvetler zıt ve aynı büyüklükte kuvvetlerdir. Böyle kuvvetlere dengelenmiş kuvvet denir. Deneyde oyuncak arabaya etki eden kuvvetler, eşit büyüklükte ve zıt yönlü kuvvetlerdir. Bu tür kuvvetlere denge kuvvetleri denir çünkü birbirlerini dengeleyip net kuvveti sıfır yaparlar.

2. Eşit büyüklükte ve zıt yönlü kuvvet uygulanan oyuncak arabanın hareket durumunda ne gözlemlediniz?
Cevap:
Eşit büyüklükte ve zıt yönlü kuvvet uygulanan oyuncak araba hareket etmez. Eşit büyüklükte ve zıt yönlü kuvvetler uygulandığında, oyuncak araba hareket etmemekte ve yerinde kalmaktadır. Bu, denge kuvvetlerinin bir cismin hareketini başlatamayacağını veya değiştiremeyeceğini gösterir.

6. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 93 Cevapları Adım Adım Yayıncılık

Deney – Sonuca Varma

1. Yaptığınız deneyde oyuncak arabaya etki eden kuvvetin türü nedir?
Cevap:
Oyuncağa etki eden kuvvet zıt yönlü ve birbirini dengelemeyen kuvvettir. Deneyde oyuncak arabaya etki eden kuvvetler, farklı büyüklükte ve zıt yönlü kuvvetlerdir. Bu tür kuvvetler net bir kuvvet oluşturur çünkü birbirlerini tam olarak dengeleyemezler.

2. Farklı büyüklükte ve zıt yönlü kuvvet uygulanan oyuncak arabanın hareket durumunda ne gözlemlediniz?
Cevap:
Farklı büyüklükte ve zıt yönlü kuvvet uygulanan oyuncak araba daha büyük olan tarafa doğru hareket eder. Farklı büyüklükte ve zıt yönlü kuvvetler uygulandığında, oyuncak araba daha büyük kuvvetin yönünde hareket etmeye başlar. Bu, net kuvvetin bir cismin hareketini başlatma veya değiştirme kapasitesine sahip olduğunu gösterir.

0
1
0
0
1
0
3
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.