6. Sınıf Meb Fen Bilimleri Sayfa 103 Cevapları

6. Sınıf Meb Fen Bilimleri Sayfa 103 Cevapları
6. Sınıf Meb Yayınları Fen Bilimleri Sayfa 103 Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Eşit hacimli bulaşık süngeri ile çelik parçasından bulaşık süngerini eşit kollu terazinin bir kefesine, çelik parçasını diğer kefesine koyduğumuzda hangisinin bulunduğu kefe ağır basar? Hacimleri aynı olmasına rağmen bu maddeler arasında ağırlık farkının oluşma sebebi ne olabilir?

Cevap: Çelik parçasından oluşan madde daha ağır basar. Çünkü çelik maddenin içerisindeki boşluklar daha azdır. Bu yüzden de daha ağırdır.

İçinde su olan bir kaba biraz zeytinyağı ekleyip bir süre beklersek neler olur?

Cevap: İçinde su olan bir kaba zeytinyağı eklesek bir süre sonra zeytinyağı üste çıkar, su altta kalır. Birbiri içinde çözünmeyen sıvılar, aynı kap içerisinde bulunmaları durumunda yoğunluğu büyük olan sıvı altta, küçük olan sıvı üstte olacak şekilde sıralanır. Su ve zeytinyağı aynı kap içerisine bırakıldığında yoğunluğu büyük olan su altta, yoğunluğu sudan küçük olan zeytinyağı ise üstte durur.

Neden durgun bir denizde yüzmek havuzda yüzmekten daha kolaydır?

Cevap: Dalgalı sularda, dalgalar vektörel olarak kuvvetler meydana getirmektedir. Akıntı da bu kuvvetlerden biri olarak bilinmektedir. Durgun suda akıntı ve dalga olmadığından vektörel olarak kuvvet bulunması da söz konusu değildir. Bir başka deyişle durgun suda dengeleyici kuvvetler bulunmaktadır. Bununla beraber tuzlu su bulunan denizlerin yoğunluğu daha fazladır. Havuzlarda ise tatlı su bulunduğundan yoğunluk daha azdır. Yoğunluğu fazla olan durgun bir denizde yüzmek suyun üstünde durmak bakımından kolaydır. Havuzda ise batmadan yüzmek oldukça zordur. Bu da hemen her zaman suyun yoğunluğuna ve dalgaların engelleyici kuvvet oluşturmasına bağlı olarak değişmektedir.

25
171
71
109
106
3
126
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.