6. Sınıf Meb Fen Bilimleri Sayfa 109 Cevapları

6. Sınıf Meb Fen Bilimleri Sayfa 109 Cevapları
6. Sınıf Meb Yayınları Fen Bilimleri Sayfa 109 Pekiştirelim Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

PEKİŞTİRELİM

1. Birbiri içinde çözünmeyen sıvıların kap içerisindeki konumları aşağıdaki gibidir. Şekilleri dikkate alarak sıvıların yoğunluklarını büyükten küçüğe sıralayınız.

Cevap: T > Z > Y > X Çünkü yoğunluk fazla ise dipte kalır madde yoğunluk az ise üste çıkar.

2. En taze yumurta, en yoğun yumurtadır. Su içerisine atılan A, B ve C yumurtalarının tazelik sıralamasını yapınız.

Cevap: Tazeliğe göre bakıldığında madem ki en yoğun cisim en tazedir kuralı var o halde sıralama şu şekildedir. En taze C sonra B sonra da A şeklinde sıralayabiliriz.

3. Hande, arkadaşının doğum günü hediyesi olan bilekliğin hangi saf metalden yapıldığını bulmak istiyor. Bileklik 105 g kütleye ve 10 cm3 hacme sahip ise Hande’ye verilen hediye hangi metalden üretilmiştir?
Bazı Metallerin Yoğunluğu:
(Altın= 19,3 g/cm3, Demir= 7,8 g/cm3,
Bakır= 8,9 g/cm3, Gümüş=10,5 g/cm3)

Cevap: Tabi ki Gümüşten yapılmıştır. Çünkü formüle baktığımızda d= v/m dir. Yani kütle bölü hacimdir. Bundan da 10,5 x 100 yaptığımızda 105 gram kütleye ulaşırız.

4. Biri boş, diğerlerinde farklı miktarda kum bulunan ağzı kapalı özdeş cam şişeler su içerisine bırakılarak aşağıdaki deney düzeneği hazırlanıyor. Buna göre 1, 2 ve 3 numaralı şişelerin yoğunluklarını büyükten küçüğe sıralayınız.

Cevap: 3 > 2 > 1 şeklinde sıralayabiliriz. En yoğun olan dibe çökerken diğeri ortada en az yoğunluğa sahip olan da en üstte kalmaktadır.

558
331
87
55
57
374
374
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.