6. Sınıf Meb Fen Bilimleri Sayfa 126 Cevapları

6. Sınıf Meb Fen Bilimleri Sayfa 126 Cevapları
6. Sınıf Meb Yayınları Fen Bilimleri Sayfa 126 Öğrendiklerimizi Değerlendirelim Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

ÖĞRENDİKLERİMİZİ DEĞERLENDİRELİM

1- Yeni bir termos geliştirdiğinizi ve bu termosu tanıtmak için yukarıda verilen görseli tasarladığınızı hayal edin. Aşağıdaki alana termosunuz ile ilgili bir reklam metni hazırlayınız. (Metinde bu termosa insanların neden ihtiyacı olduğunu, termosun sağlayacağı faydaları belirtebilirsiniz.)

Cevap: Termos; İçine konulan içeceklerin, yiyeceklerin sıcaklığını, soğukluğunu uzun süre koruyan özel yapılı kaplara termos denir. Termosta ısıyı değişmeden, sıcak olanları sıcak, soğuk olanları da soğuk tutan, kabın içindeki havanın boşaltılmış olmasıdır. Bu kadar önemli bir alet bence her evde olmalı. Hayatınızı kolaylaştırmak ve zamandan tasarruf etmek için bu aleti kullanmalısınız.

2- Binalardaki ısı yalıtımında kullanılacak ısı yalıtım malzemelerinin seçilmesinde malzemelerin hangi özellikleri dikkate alınmalıdır?

Cevap: Yalıtım için kullanılan malzeme seçilirken dikkat edilmesi gereken özellikler; düşük maliyetli, uzun mürlü, yanmaya karşı dirençli olmalı, insan ve çevre sağlığı açısından tehlikeli olmamalı, darbelere karşı dayanıklı olmalı, içine su sızdırmamalı, ısı yalıtım
düzeyinin yüksek olmasıdır.

3- Dış cephesine ısı yalıtımı yapılmamış bir binada yönetici olduğunuzu düşünün. Binaya ısı yalıtımı yaptırmak için bina sakinlerini ikna etmeniz gerekiyor. Komşularınızdan bazıları ısı yalıtımı için para harcamanın gereksiz olduğunu düşünüyor.

Bu durumda onları ısı yalıtımının gerekliliğine nasıl ikna ederdiniz? Konuşma metninizi bir kâğıda yazarak arkadaşlarınıza sununuz.

Cevap: Binalarda ısı yalıtımı yaptırmak, ekonomik açıdan olduğu kadar çevresel öneme de sahiptir. Bunun yanı sıra, ısı yalıtımı yapılarak daha konforlu ve sağlıklı bir yaşam sürmek, konutların ömrünü uzatmak da mümkün olmaktadır. Bu sebeplerden dolayı ısı yalıtımı yapılmalıdır.

4- Metal kaşık, tahta kaşık ve plastik kaşık; saplarına eşit miktarda tereyağı batırılarak içinde sıcak su olan tabağın içine bırakılıyor.

a- Bu deneyin amacı ne olabilir?

Cevap: Deneyin amacı farklı maddelerin ısı iletkenlik düzeylerini test etmektir.

b- İlk önce hangi cisimdeki tereyağı erir? Sebebi ne olabilir?

Cevap: Metal kaşıktaki tereyağı daha önce erir. Metal kaşık diğerlerine göre daha iyi ısı iletkenidir.

2465
1441
1027
257
233
258
1080
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
2 Yorum