6. Sınıf Meb Fen Bilimleri Sayfa 24 Cevapları

6. Sınıf Meb Fen Bilimleri Sayfa 24 Cevapları
6. Sınıf Meb Yayınları Fen Bilimleri Öğrendiklerimizi Değerlendirelim Sayfa 24 Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

ÖĞRENDİKLERİMİZİ DEĞERLENDİRELİM

1. a- Satürn b- Venüs c- Uranüs d- Neptün e- Mars f- Merkür g- Dünya h- Jüpiter

Yukarıda Güneş sistemindeki gezegenler verilmiştir. Bu gezegenleri iç gezegenler ve dış gezegenler olarak aşağıdaki alana yazınız.

İç Gezegenler; Merkür, Venüs, Dünya, Mars
Dış Gezegenler; Jüpiter, Satürn, Uranüs, Neptün

2. "Güneş sisteminde yer alan bir gezegenim. Güneş etrafında hiç durmadan dolanırım. Henüz insanlar üzerimde canlı yaşamı tespit edemedi. Halkası olan gezegenlerin en küçüğüyüm. Benim adım X gezegeni."
Buna göre yukarıda kendisini tanıtan X gezegeni aşağıdakilerden hangisi olabilir?

A) Satürn B) Jüpiter C) Uranüs D) Neptün

3. Asteroit kuşağı hangi gezegenler arasında yer alır?

Asteroit kuşağı Mars ve Jüpiter arasındadır.

4. Güneş sistemimizde uydusu olmayan gezegenler hangileridir?

Uydusu olmayan gezegenler vardır. Merkür ve Venüs gezegenleridir.

Konu ile ilgili detaylı bilgiye buradaki yazımızdan ulaşabilirsiniz. Tıklayınız

5. Kızıl Gezegen olarak bilinen gezegen hangisidir?

Mars bir diğer adıyla Kızıl Gezegen, Güneş Sistemi'nin Güneş'ten itibâren dördüncü gezegenidir. Roma mitolojisindeki savaş tanrısı Mars'a ithâfen adlandırılmıştır. Yüzeyindeki yaygın demiroksitten dolayı kızılımsı bir görünüme sahip olduğu için Kızıl Gezegen olarak adlandırılır. İnce bir atmosferi olan Mars, gerek Ay'daki gibi meteor kraterlerini, gerekse Dünya'daki gibi volkan, vadi, çöl ve kutup bölgelerini içeren çehresiyle bir ye benzeri gezegendir. İki adet uydusu bulunmaktadır.

6. Güneş doğarken ve batarken Dünya’dan çıplak gözle görülebilen "Çoban Yıldızı, Tan Yıldızı" gibi isimleri olan gök cismi hangisidir?

Venüs.

Venüs, Güneş Sisteminde, Güneş'e uzaklık bakımından ikinci sıradaki, sıcaklık bakımından da birinci sıradaki gezegen. Güneşe uzaklık bakımından ikinci sırada olmasına rağmen en sıcak gezegen olmasının nedeni de atmosferinin gelen güneş ışınlarının dışarı çıkmasına izin vermemesidir. Hatta bazı kişiler[kim?] eskiden Dünya gibi üzerinde canlıların yaşadığı yeşil bir gezegen olduğunu da söylerlerdi. Ayrıca Zühre, Çolpan veya Çoban Yıldızı olarak da bilinir. Bu gezegen adını Eski Roma tanrıçası Venüs (Eski Yunan Mitolojisi'nde Afrodit)'ten almıştır. Kendi ekseni etrafında, Güneş Sistemindeki diğer tüm gezegenlerin aksi istikamette döner. Güneş etrafındaki dönüşünü 224.7 Dünya gününde tamamlar.

7. Güneş sistemindeki gezegenleri büyüklüklerine göre küçükten büyüğe doğru sıralayınız.

Küçükten büyüğe sıralama Merkür, Mars, Venüs, Dünya, Neptün, Uranüs, Satürn ve Jüpiter şeklindedir.

1068
2054
2063
396
184
236
1614
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
2 Yorum