6. Sınıf Meb Peygamberimizin Hayatı Sayfa 106 Cevapları

6. Sınıf Meb Peygamberimizin Hayatı Sayfa 106 Cevapları
6. Sınıf Meb Yayınları Peygamberimizin Hayatı Sayfa 106 Hazırlık Soruları ve Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

HAZIRLIK SORULARI

1. Peygamberimizin zamanında yaşayan Müslümanların karşılaştığı zorluklardan hatırladıklarınız nelerdir?

Cevap: O, Mekke daha fazla ümit vermeyince Taif’e gitti. Taif mesîrelik bir yerdir. Rahat ve rehavetin şımarttığı Taifliler, Mekkelilerden daha baskın çıktı. Bütün sefîh ve ayak takımı toplanıp Resûl-i Ekrem’i; evet O, meleklerin dahi yüzüne bakmaya kıyamadığı güneşler güneşini taşlayarak Taif’ten kovdular.

2. “Müminler ancak kardeştirler. Öyleyse kardeşlerinizin arasını bulup düzeltin…” (Hucurat suresi, 10. ayet.) ayetinden ne anlıyorsunuz?

Cevap: Müminler ancak kardeştirler, öyleyse iki kardeşinizin arasını düzeltin, Allah’a itaatsizlikten sakının ki rahmetine mazhar olasınız.

3. İnandığı şeylerden vazgeçmeye zorlanan bir insan sizce nasıl tepkiler verir?

Cevap: Eğer inandığı şeye yürekten bağlı onurlu dik duruşlu bir kişiyse asla vazgeçmez direnerek bedel ödeyerek inandığını savunmaya devam eder.

693
1382
1598
91
91
157
381
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.