6. Sınıf Meb Peygamberimizin Hayatı Sayfa 12 Cevapları

6. Sınıf Meb Peygamberimizin Hayatı Sayfa 12 Cevapları
6. Sınıf Meb Yayınları Peygamberimizin Hayatı Sayfa 12 1. Ünite Hazırlık Cevaplarına yazımızın devamından ulaşabilirsiniz.

6. Sınıf Meb Yayınları Peygamberimizin Hayatı Sayfa 12 1. Ünite Hazırlık Cevapları

HAZIRLIK SORULARI

1. Peygamberimizin annesinin, babasının ve dedesinin isimlerini hatırlıyor musunuz?

Annesinin Adı : Âmine
Babasının Adı: Abdullah b. Abdülmuttalib
Dedesinin adı:  Abdülmuttalib

Bu konu ile ilgili detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz. Tıklayınız

2. Çevrenizde yaşanan haksızlıklar karşısında yapabilecekleriniz nelerdir?
Haksızlığa uğrayıp da hakkını koruyamayan insan daimi bir bunalım ve isyan duygusu içinde kıvranır. Bu durum insanlarda manevi çöküntü yaratır. Bu noktadan itibaren huzursuzluk denilen korkunç gerçek ortaya çıkar. Huzursuzluk da insan ruhunu yıpratan, bir bakıma karakteri bozan faktörlerden bindir. Şahsi huzursuzlukların gittikçe çoğalması sonunda toplum huzursuzluğu başlar. Bu da toplumun varlığı için en büyük tehlikedir.

Çıkarlarımız ne olursa olsun, hiç bir zaman haksızlığa yönelmemeli kötülük tohumlarının fidan vermemesi için haksızlık yapanlara engel olmalıyız. İnsan olmak, haklara saygı göstermektir 

3. Kâbe hakkında neler biliyorsunuz?
Yeryüzünde ibadet maksadıyla inşa edilen ilk bina olup, bulunduğu alan Allah (C.C.) katında dünyanın en kutsal yeridir. Bu mekâna Beytullah'ta denilmektedir.

Mescid-i Haram denilen Cami-i Şerif'in ortasında yaklaşık 13 metre yüksekliğinde 12 metre boyunda ve 11 metre genişliğinde taştan yapılmış dört köşe bir binadır.

4. İnsanların yaşadıkları şehri terk etmek zorunda kalmasının sebepleri neler olabilir?
Savaş, Dinlerini rahatça yaşayamama, iş imkanlarının azlığı, eğitim, sağlık hizmetlerinin yeterli olmaması, salgın hastalıkların yaşanması baskı ve zulüm.

5. Güvenilir bir insan olmak toplum hayatında bize neler kazandırır?
Saygın ve güvenilir bir kişi oluruz, toplumda herkesin sevdiği değer verdiği bir insan oluruz, sözüm senet olur.

2207
762
2470
672
460
445
1355
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
2 Yorum