6. Sınıf Meb Sosyal Bilgiler Üç Kuvvet Cevapları

6. Sınıf Meb Sosyal Bilgiler Üç Kuvvet Cevapları
6. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Meb Yayınları 6. Ünite Etkin Vatandaşlık Sayfa 192, 193, 194, 195 Üç Kuvvet Etkinlik Soruları ve Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

6. Sınıf Meb Yayınları Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 192 Cevabı

Sınıf başkanlarının, yardımcılarının ya da sınıf nöbetçisinin görevlerini yapmaması veya birbirlerinin görev alanlarına müdahale etmesi durumunda neler yaşanabilir?

Cevap: Sınıfta düzensizlik ve kaos olur.Kimin görevi kimin yapacağı belli olmaz ve yetki karmaşası olur.Bu durum tüm sınıfı etkiler.

Anayasa’ya göre seçilen milletvekillerinin bütün milleti temsil etmesinin önemi nedir? Tartışınız.

Cevap: Milletvekilleri tüm milleti temsil eder ve millet adına yasama görevlerinde bulunurlar.Bu durum yasaların daha hızlı yapılmasına ve milletin iradesini temsil etmesi bakımından önemlidir.

6. Sınıf Meb Yayınları Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 194 Cevabı

Yargı yetkisini bağımsız ve tarafsız mahkemelerin kullanması neden önemlidir? Tartışınız.

Cevap: Mahkemelerin tarafsız ve bağımsız olması halkın adalete olan inancının artması ve tüm tarafların haklarını koruması bakımından önemlidir.

6. Sınıf Meb Yayınları Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 195 Cevabı

Yasama, yürütme ve yargı ile ilgili kelimeleri örnekte olduğu gibi yazınız.
(hâkim, meclis başkanı, TBMM, kanun yapma, bağımsız ve tarafsız mahkeme, adalet, bakanlar, hükümet, kanunları uygulama, yargılama, milletvekili, iktidar)

Yasama: Meclic Başkanı - TBMM- Kanun Yapma - Milletvekili
Yürütme : Bakanlar - Hükümet - İktidar - Adalet
Yargı : Yargılama - Hakim - Tarafsız Mahkemeler - Kanunları Uygulama

6. Sınıf Meb Yayınları Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 195 Cevabı

Aşağıda verilen görselleri inceleyerek soruların cevaplarını yazınız.

1) Görsel 6.8’de yer alan “Adalet mülkün temelidir.” sözünden ne anlıyorsunuz? Düşüncelerinizi yazınız.

Cevap: Adalet tüm insanların en önem verdikleri kavramdır.Adalet üzerine kurulan bir devlet ancak huzur ve güven içinde olabilir.İnsanlar haksızlıklarına uğradıklarında mahkemelerin verdikleri kararlar ile haklarını alırlar ve bu durum toplum vicdanında önemli bir yer tutar.

2) Görsel 6.9 ile görsel 6.10’un temsil ettiği kurumların arasındaki farklar nelerdir? Görevleri açısından karşılaşttirarak düşüncelerinizi yazınız.

Cevap: Bakanlar Kurulu ve TBMM arasında güçler ayrılığı vardır.TBMM yasaları hazırlar, Bakanlar kurulu bu yasaların yürütülmesi konusunda çalışmalar yapar.

Kaynak:Eğitim Sistem

1
0
1
0
0
12
33
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
4 Yorum