6. Sınıf Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı Sayfa 18 Cevapları Meb Yayınları

6. Sınıf Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı Sayfa 18 Cevapları Meb Yayınları
6. Sınıf Meb Yayınları Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı Sayfa 18 Ara Değerlendirme-2 Cevaplarını yazımızın devamından

Sıra Sende

Hz. Muhammed’in (s.a.v.) çocukken yaşadıkları onu nasıl etkilemiş olabilir? Düşüncelerinizi paylaşınız.
Cevap: Hz. Muhammed’in (s.a.v.) çocukluk döneminde yaşadığı deneyimler, onun olgunluğunu ve liderlik yeteneklerini şekillendiren önemli faktörlerden biridir. Yetimlik deneyimi, onun empati yeteneğini geliştirmesine ve ihtiyaç sahiplerine daha fazla ilgi göstermesine katkıda bulunmuştur.

ARA DEĞERLENDİRME 1

1. Aşağıdaki I. sütunda Hz. Muhammed’in (s.a.v.) hayatında önemli yeri olan bazı isimler, II. sütunda ise bu isimlerin ona yakınlık dereceleri verilmiştir. İsimlerin önündeki kutucuklara ilgili yakınlık derecesinin önündeki harFi yazarak iFadeleri eşleştiriniz.

Abdülmüttalip (e. dedesi)
Ebu Talip (a. amcası)
Abdullah (c. babası)
Amine (b. annnesi)
Halime (g. Süt annesi)
Ümmü Eymen (Dadısı)

2. Hz. Muhammed (s.a.v.), Sadoğulları yurdunda süt kardeşleri Abdullah, Üneyse ve Şeyma ile güzel zamanlar geçirmişti. Yıllar sonra karşılaştığı süt kardeşi Şeyma ile çocukluk günlerini yâd ettiğinde ona yakınlarının durumunu sordu. VeFat edenler için üzüntüsünü bildirdi. Yaşayanlara ise çeşitli ihsanlarda bulundu. Hz. Peygamber bir gün ashabıyla sohbet ederken de o günleri anmış; güzel ve akıcı konuşmasının Sadoğulları yurdunda yetişmesinden kaynaklandığını söylemişti. Bu metne göre sütannesiyle geçirdiği yıllar Hz. Peygamber’i nasıl etkilemiştir? Yazınız.
Cevap
: Hz. Peygamber'in sütannesi ve süt kardeşleriyle geçirdiği yıllar, onun empati yeteneğini geliştirmesine, aile değerlerine olan bağlılığını güçlendirmesine ve iletişim becerilerini artırmasına katkıda bulunmuştur. Bu dönem, onun insan sevgisi, adalet, merhamet ve aile bağlarına verdiği önem gibi önemli özelliklerin temellerini atmıştır.

2
1
2
1
1
1
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.