6. Sınıf Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı Sayfa 31 Cevapları Meb Yayınları

6. Sınıf Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı Sayfa 31 Cevapları Meb Yayınları
6. Sınıf Meb Yayınları Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı Sayfa 31 Ara Değerlendirme-5 Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Ara Değerlendirme 5

Aşağıdaki soruların cevabını boş bırakılan alanlara yazınız.

Aşağıdaki zaman çizelgesinde “Hz. Peygamber’in Mekke ve Medine Yıllan” ile ilgili bazı olaylar verilmiştir. 1 ve 2. soruları buna göre cevaplayınız.

1. Bu zaman çizelgesinde numaralandırılmış alanlara hangi olaylar yazılmalıdır?
Cevap
: 1.616 – Müslümanlara ambargo uygulanması II. 630 – Mekke’nin Fethi

2. Bu zaman çizelgesindeki yanlışlığın giderilmesi için hangi olaylar yer değiştirmelidir?
Cevap
: Hüzün Yılı ile İşkencelerin başlaması olayları yer değiştirirse zaman çizelgesi doğru olur.

3. Hz. Peygamber’in toplumsal barışı sağlamak için attığı adımları açıklayınız.
Cevap: Hz. Peygamber, toplumsal barışı sağlamak için çeşitli adımlar atmıştır. Öncelikle, Medine Vesikası gibi anlaşmaları yaparak Müslümanlarla diğer topluluklar arasında barış ve işbirliği temin etmiştir. Ayrıca, Medine’de çeşitli toplulukları bir araya getirip adaleti sağlamış, anlaşmazlıkları çözmüş ve toplumsal düzeni kurmuştur. Ayrıca, putperestliği ve cahiliye uygulamalarını sona erdirmiş, insanlara adalet, eşitlik, ve insan hakları gibi İslam’ın temel prensiplerini öğretmiştir. Bu adımlar, toplumsal barışı teşvik etmiş ve İslam’ın yayılmasına katkı sağlamıştır.

11
3
5
12
4
1
2
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.