6. Sınıf Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı Sayfa 45 Cevapları Meb Yayınları

6. Sınıf Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı Sayfa 45 Cevapları Meb Yayınları
6. Sınıf Meb Yayınları Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı Sayfa 45 Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

ARA DEĞERLENDİRME

1 ve 2. soruları aşağıdaki metne göre cevaplayınız.

“İman ile merhamet arasında doğrudan bir ilişki vardır. Allah’a (c.c.) inanan kişi, Allah’ın (c.c.) yarattıklarına karşı merhamet besler. Merhametli olmak, dar bir alanla sınırlı değildir. Hz. Peygamber, Allah’ın (c.c.) sadece merhamete değer veren kulların kalbine merhamet vereceğini hatırlatınca sahabiler, ‘Ey Allah’ın elçisi, hepimiz birbirimize karşı merhametliyiz.’ demişlerdir. Hz. Peygamber, buradaki merhametten maksadın, kişinin sadece arkadaşına olan merhameti değil; bütün insanlara karşı göstermesi gereken merhamet olduğunu ifade etmiştir.” (Hadislerle İslam, C 3, s. 90.)

1. Hz. Peygamber merhamet duygusuna nasıl yaklaşmıştır? Yazınız.
Cevap
: Hz. Peygamber, merhamet duygusuna çok yakın bir şekilde yaklaşmıştır. Onun öğretileri ve davranışları, Allah’a inanan bir kişinin yaratılmış varlıklara karşı merhametli olması gerektiğini vurgular. Merhametin, sadece dar bir çevreyle sınırlı olmadığını, tüm insanlara ve yaratılmış varlıklara karşı geniş bir merhamet duygusuyla yaklaşılması gerektiğini öğretmiştir.

2. Hz. Peygamber’in merhametle ilgili görüşleri, onun insana verdiği değer açısından nasıl yorumlanabilir? Yazınız.
Cevap
: Hz. Peygamber’in merhametle ilgili görüşleri, onun insanlara ve yaratılmış varlıklara verdiği değeri yansıtır. Ona göre, insanların sadece kendi çevresindekilerle değil, bütün insanlarla ve doğayla birlikte yaşamaları gerekmektedir. Bu, insanın toplumsal sorumluluklarını ve çevreye karşı duyarlılığını artırmayı amaçlar. Dolayısıyla, Hz. Peygamber’in merhamet anlayışı, insanların birbirlerine ve çevreye olan sorumluluklarını vurgular ve toplumsal adaleti destekler.

3. Hz. Peygamber’in müminlere merhametle yaklaşmasına dair örnekler veriniz.
Cevap
: Hz. Peygamber’in müminlere merhametle yaklaşması birçok örnekle doludur. Özellikle yoksullar, yetimler ve düşkünlerle ilgilenirken ve onlara yardım ederken merhametini göstermiştir. Ayrıca, insanlar arasındaki anlaşmazlıkları çözerken adaleti ve merhameti bir arada kullanmış, insanların haklarını korumuş ve zulme karşı çıkmıştır. Bu örnekler, Hz. Peygamber’in müminlere ve tüm insanlara karşı nasıl merhametli bir yaklaşım sergilediğini gösterir.

1
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.