6. Sınıf Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı Sayfa 47 Cevapları Meb Yayınları

6. Sınıf Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı Sayfa 47 Cevapları Meb Yayınları
6. Sınıf Meb Yayınları Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı Sayfa 47 Ara Değerlendirme-3 Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Aşağıdaki soruların cevabını boş bırakılan alanlara yazınız.

1. Son peygamber Hz. Muhammed’in (s.a.v.) müjde ve uyarılarının kimleri kapsadığını açıklayınız.
Cevap: Son peygamber Hz. Muhammed’in (s.a.v.) müjde ve uyarıları, tüm insanları kapsar. O, Allah’ın elçisi olarak gönderildiği için mesajı evrensel bir nitelik taşır ve tüm insanları, inanmayanlar dahil, Allah’a inanmaya, doğru yolu bulmaya ve iyi bir yaşam sürmeye davet eder. Dolayısıyla, Hz. Muhammed’in (s.a.v.) mesajı, herkesi kapsar ve herkesin yolunu aydınlatmayı amaçlar.

2. “Benim ve Allah’ın bana verdiği görevin durumu, bir kavme gelip ‘Ben düşman ordusunu gözlerimle gördüm. Ben apaçık bir uyarıcıyım. Derhâl kaçıp kurtulun!’ diyen kimsenin hâline benzer. Kavminden bir kısmı onun uyarısına itaat etmiş ve geceleyin yavaşça kaçıp kurtulmuş; bir kısmı ise (onu) yalanlamış ve oldukları yerde sabahlamıştır. Düşman ordusu sabah gelip onları yok etmiştir. İşte bana itaat edip getirdiğime tabi olan kimsenin misali ile bana isyan edip getirdiğim hakikati yalanlayanın misali buna benzer.”
(Müslim, Fedâil, 16.)

Hz. Peygamber’in bu benzetmesinden yola çıkarak onun “nezir” sıfatını açıklayınız.
Cevap
: Hz. Peygamber’in bu benzetmesi, onun “nezir” sıfatını açıklar. “Nezir” sıfatı, peygamberin uyarıcı ve müjdeleyici rolünü ifade eder. Hz. Muhammed (s.a.v.), insanlara Allah’ın mesajını iletmek ve onları doğru yola çağırmakla görevli bir peygamberdi. Bu benzetme, peygamberin insanları uyarması ve doğru yolu göstermesi gerektiğini vurgular. İnsanlara, Allah’ın emirlerine ve uyarılarına uymaları konusunda ciddiyetle yaklaşması gerektiğini hatırlatır.

3. Hz. Peygamber’in müjde ve uyarıyı dengeli bir şekilde kullanması niçin önemlidir? Açıklayınız.
Cevap
: Hz. Peygamber’in müjde ve uyarıyı dengeli bir şekilde kullanması önemlidir çünkü bu, insanları hem olumlu yönde teşvik etmek hem de yanlış yolda olanları uyararak düzeltmeyi amaçlar. Müjde, insanlara Allah’ın rahmetini, bağışlamasını ve cennet gibi ödüllerini hatırlatırken, uyarı da Allah’ın gazabını, cehennemi ve günahların sonuçlarını ifade eder. Bu denge, insanların hem Allah’a olan sevgi ve bağlılıklarını artırır hem de kötü davranışlardan kaçınmalarını teşvik eder. Bu nedenle, müjde ve uyarıyı dengeli bir şekilde kullanmak, insanların doğru yolu bulmalarına ve Allah’a yaklaşmalarına yardımcı olur.

1
0
2
0
1
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.