6. Sınıf Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı Sayfa 68 Cevapları Meb Yayınları

6. Sınıf Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı Sayfa 68 Cevapları Meb Yayınları
6. Sınıf Meb Yayınları Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı Sayfa 68 Ara Değerlendirme-1 Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

ARA DEĞERLENDİRME-1

Aşağıdaki soruların cevabını boş bırakılan alanlara yazınız.

1. Hz. Peygamber, Zübeyr b. Avvam için “Her peygamberin bir yardımcısı vardır.
Benim yardımcım da Zübeyr’dir.” buyurmuştur. (Buhârt, Cihad, 40.)
Enes b. Mâlik şöyle demiştir: “Resulullah’a (s.a.v.) on yıl hizmet ettim. Vallahi bana bir kez olsun “ÖF!” bile demedi…” (Müslim, Fedâil, 51.)
Malik b. Huveyris “Biz gençler Medine’ye, Hz. Peygamber’in yanına geldik. Yaklaşık yirmi gece kaldık. Hz. Peygamber, ailelerimizi özlediğimizi anladı ve ‘Memleketinize dönseniz de onlara öğrendiklerinizi anlatsanız…’ dedi.” (Buhârî, Ezan, 49.)

Bu hadislerde anlatılan davranışlarından hareketle Hz. Peygamber’in gençlere verdiği önemi açıklayınız.
Cevap
: Hz. Peygamber’in gençlere verdiği önemi bu hadislerde açıkça görmekteyiz. Zübeyr b. Avvam’a olan inancı ve onu yardımcısı olarak nitelendirmesi, gençlerin güvenilir ve değerli olduğunu göstermektedir. Ayrıca, Enes b. Mâlik’in aktardığı gibi, on yıl boyunca Resulullah’a (s.a.v) hizmet etmiş ve bu süre zarfında Hz. Peygamber’in gençlere karşı sabırlı ve anlayışlı bir tutum sergilediğini gösteriyor. Malik b. Huveyris’in anlatısında ise, Hz. Peygamber’in gençlerin ailelerini özlemesini anlayışla karşılayıp, onları memleketlerine bilgi aktarmaları için göndermesi, gençlerin eğitilmesi ve bilgilendirilmesine verdiği değeri ortaya koyuyor.

2. Hz. Peygamber’in gençlerle iyi iletişim kurmasının sebepleri nelerdir? Açıklayınız.
Cevap
: Hz. Peygamber’in gençlerle iyi iletişim kurmasının temel sebepleri arasında onun anlayışlı, sabırlı ve şefkatli yaklaşımı bulunur. Hz. Peygamber, gençleri toplumun önemli bir parçası olarak görür ve onlara değer verir; bu da onun gençlerle olan iletişimini olumlu bir şekilde etkiler. Ayrıca, Hz. Peygamber’in adaletli ve dürüst oluşu, gençlerin ona güvenmesini ve saygı duymasını sağlar. Gençlerle etkili iletişim kurabilmesi, aynı zamanda onun eğitici ve rehberlik yapabilme yeteneğinden kaynaklanır.

82
81
81
81
81
81
82
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.