6. Sınıf Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı Sayfa 76 Cevapları Meb Yayınları

6. Sınıf Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı Sayfa 76 Cevapları Meb Yayınları
6. Sınıf Meb Yayınları Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı Sayfa 76 Ara Değerlendirme-3 Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

ARA DEĞERLENDİRME-3

1. Aşağıdaki şemada Allah’ın (c.c.) kıyamet gününde koruyacağını bildirdiği yedi grup insanı haber veren bir hadis-i şerif yer almaktadır. Bu şemadaki boş bırakılan yerleri uygun sözcük ya da sözcük grupları ile tamamlayınız.

a- Allah’a (c.c.) ibadet ederek yetişen gençler
b- Adil yöneticiler
c- Kalbi mescitlere bağlı olan kimseler

2. Bir gencin benliğine, dinine ve çevresine faydalı olması için yapması gerekenleri özetleyerek yazınız.
Cevap
: Bir gencin faydalı olabilmesi için ahlakını geliştirmesi, dinini doğru anlaması ve sosyal sorumluluk bilinciyle hareket etmesi gerekir. Kendini eğiterek ve toplumla sağlıklı ilişkiler kurarak çevresine olumlu katkılar sağlayabilir. Ayrıca, dinî değerlerini yaşayarak ve paylaşarak hem bireysel hem de toplumsal düzeyde olumlu bir etki yaratabilir.

0
74
1
0
11
0
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.