6. Sınıf Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı Sayfa 88 Cevapları Meb Yayınları

6. Sınıf Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı Sayfa 88 Cevapları Meb Yayınları
6. Sınıf Meb Yayınları Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı Sayfa 88 Ara Değerlendirme-2 Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

ARA DEĞERLENDİRME-2

Aşağıdaki soruların cevabını boş bırakılan alanlara yazınız.

1. Hz. Peygamber’in kararlılığı tebliğ sürecini nasıl etkilemiştir? Kısaca açıklayınız.
Cevap
: Hz. Peygamber’in kararlılığı, tebliğ sürecinde büyük bir etki yaratmıştır. Karşılaştığı zorluklar ve direnişler karşısında bile mesajını iletmekte kararlı olan Hz. Peygamber, İslam’ın yayılmasında ve insanların kalplerini kazanmasında önemli bir rol oynamıştır. Onun bu kararlı tavrı, sahabiler ve diğer müminler tarafından büyük bir motivasyon kaynağı olmuştur.

2. Hz. Peygamber’in savaşlarda gösterdiği cesarete bir örnek veriniz.
Cevap
: Hz. Peygamber’in savaşlarda gösterdiği cesaretin bir örneği Uhud Savaşı’dır. Savaşta müşrikler karşısında zor durumda kalan Müslümanlar, Hz. Peygamber’in cesur liderliği ve moral verici tavrı sayesinde direnmeye devam etmişlerdir. Hz. Peygamber, ciddi bir şekilde yaralanmasına rağmen, müminlerin morali bozulmasın diye yerinden kalkıp savaşmaya devam etmiştir. Bu olay, onun savaşlardaki cesur ve kararlı tutumunun önemli bir örneğidir.

Sıra Sizde

“Allah’a, kabul edileceğine gerçekten inanarak dua edin. Bilin ki Allah, ciddiyetten uzak ve umursamaz bir kalp ile yapılan duaları kabul etmez.”
(Tirmizî, Deavât, 65.)

Bu hadise göre dua ederken nelere dikkat etmek gerekir? Düşüncelerinizi paylaşınız.
Cevap
: Bu hadise göre dua ederken öncelikle Allah’a içten ve samimi bir inançla yaklaşmak gerekmektedir. Duayı ederken kabul edileceğine dair gerçek bir inanç taşımak, dua sırasında ciddiyet ve içtenlikle Allah’a yönelmek önemlidir. Ayrıca, umursamaz ve ciddiyetten uzak bir kalp ile yapılan duaların kabul görmeyeceği belirtildiği için, dua sırasında konsantre olmak ve dua edilen konuyu tam olarak kavrayıp, Allah’a samimi bir niyetle yaklaşmak esastır.

43
0
27
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.