6. Sınıf Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı Sayfa 95 Cevapları Meb Yayınları

6. Sınıf Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı Sayfa 95 Cevapları Meb Yayınları
6. Sınıf Meb Yayınları Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı Sayfa 95 Ara Değerlendirme-5 Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

SIRA SENDE

“Her kime dua kapısı açılırsa ona rahmet kapıları açılmıştır. Allah’ın (c.c.) en sevdiği şey, kendisinden afiyet (sağlık, sıhhat ve iyilik) istenilmesidir. Dua, başa gelen veya henüz gelmeyen belaya karşı Fayda sağlar. Öyleyse ey Allah’ın (c.c.) kulları, duaya sarılın!’’
(Tirmizî, Deavât, 101.)

1. Bu hadisten çıkarılacak ilke ve değerleri aşağıdaki boş bırakılan alana yazınız.
Cevap
: Bu hadisten çıkarılacak temel ilke ve değerler şunlardır: Duanın önem ve kudretini anlamak, Allah’ın rahmetine ulaşmanın yollarından birinin dua etmek olduğunu kabul etmek, Allah’ın afiyet dileğini sevdiğini bilmek, bela ve zorluklarla karşılaşmadan önce ve karşılaşıldığında dua etmenin koruyucu bir güce sahip olduğunu anlamak, ve Müslümanların sürekli olarak duaya yönelmeleri gerektiğini fark etmektir.

2. Bu hadisten çıkardığınız ilke ve değerlerle ilgili bir afiş hazırlayıp sınıf panosunda sergileyiniz.
Cevap
: Afiş tasarımı şu şekilde olabilir: Büyük ve parlak bir yazıyla “DUA: Allah’ın Rahmetine Açılan Kapı” başlığını yerleştirebiliriz. Afişin ortasında, açık bir kapı görseli olabilir ve bu kapının içinden ışık sızıyor olabilir. Kapının iki yanında ise hadisten alıntılar, “Dua belaya karşı korur!” ve “Allah’tan afiyet dile!” şeklinde kısa sloganlarla yer alabilir. Afişin alt kısmında, “Öyleyse duaya sarılın!” cümlesiyle bir çağrıda bulunulabilir. Bu tasarım, sınıf panosunda dikkat çekici ve etkili olacaktır.

Ara Değerlendirme

Aşağıdaki soruların cevabını boş bırakılan alanlara yazınız.

1. “Dua, ibadetin özüdür.” (Tirmizî, Deavât, 1.) Bu hadisten yararlanarak duanın önemini açıklayınız.
Cevap
: Bu hadis, dua etmenin ibadetin merkezi olduğunu ve dolayısıyla bir Müslüman’ın ruhsal yaşamındaki önemini vurgular. Dua, insan ile Yaradan arasında doğrudan bir iletişim kurar ve bu, Müslüman’ın, Allah’a olan bağımlılığını, minnettarlığını ve ona olan ihtiyacını ifade etmesine olanak tanır. Ayrıca, dua etmek, Müslümanların Allah’ın merhametini, yardımını ve rehberliğini talep etmelerini sağlar. Dolayısıyla, dua, Müslüman’ın manevi huzurunu ve Allah ile olan bağını güçlendiren kritik bir ibadet pratiğidir.

2. İnsanın dua etmeye ihtiyaç duymasının sebepleri nelerdir?
Cevap
: İnsanın dua etmeye ihtiyaç duymasının sebepleri çok çeşitlidir. İlk olarak, insanlar hayatlarının zorluklarını ve sorunlarını aşabilmek için kutsal bir rehberliğe ve yardıma ihtiyaç duyarlar. Dua, bu rehberliği ve yardımı talep etmenin bir yoludur. İkincil olarak, dua, insanların minnettarlıklarını ve şükranlarını Allah’a ifade etmelerini sağlar, böylece iyilikler ve nimetler için tanrısallık karşısında mütevazı bir tutum sergilemiş olurlar.

1
0
13
0
1
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.