6. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 11 Cevapları Anadol Yayıncılık

6. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 11 Cevapları Anadol Yayıncılık
6. Sınıf Anadol Yayıncılık Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 11 Düşünelim Tartışalım Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Bireyler doğar, büyür ve gelişirler. Yaşamları boyunca sahip oldukları sosyal rolleri bir anda edinmezler. Yaşam döngüsü içinde bireylerin sahip oldukları sosyal roller de değişime uğrar. Aşağıdaki örneği okuyarak Hatice Hanım’ın sosyal rollerinin zaman içindeki değişimini inceleyiniz.

Merhaba çocuklar! 1980 yılında Konya’da doğdum. Doğduğum andan itibaren anne ve babamın “kızı” rolüne sahip oldum. Aynı evde yaşadığımız dedem ve babaannemin de “torunu” rolünü üstlendim.

6 yaşında mahallemizde bulunan anaokulunda öğrenim görmeye başladım. Artık okula gidiyordum ve böylece “öğrenci” rolüne de sahip oldum. İlkokulda “sınıf başkanı”, ortaokulda da “okul voleybol takımı oyuncusuydum.

14 yaşındayken kardeşim dünyaya geldi. Artık hayatta “abla” rolüne de sahiptim. Lise yıllarında okuduğum okulda “müzik kulübü üyesi” oldum ve okulumu müzik yarışmalarında temsil ettim.

Liseden sonra İstanbul Üniversitesi Veterinerlik Fakültesine başladım. Burada 5 yıllık meslek eğitimini başarıyla tamamladım. Daha sonra meslek yaşamına başladığımda artık “veteriner” olarak bir rolüm daha vardı

Şu anda evliyim ve 2 çocuğum var. Evlilik hayatım başlayınca “eş”, çocuklarım doğunca da “anne” rollerine sahip oldum.

Düşünelim Tartışalım

Hatice Hanım yaşamı boyunca hangi sosyal rollere sahip olmuştur?

Cevap: Hatice Hanım hayatı boyunca kız, torun, öğrenci, sınıf başkanı, okul voleybol takımı oyuncusu, müzik kulübü üyesi, veteriner, eş ve anne

Hatice Hanım’ın sosyal rolleri zaman içinde neden değişime uğramıştır?

Cevap: Çünkü zaman içinde yaşı ilerlemiş, büyümüş ve toplumsal roller edinmiştir.

1057
432
1029
157
108
115
533
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.