6. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 58 Cevapları Anadol Yayıncılık

6. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 58 Cevapları Anadol Yayıncılık
6. Sınıf Anadol Yayıncılık Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 58 Sıra Sizde Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Sıra Sizde

Aşağıdaki tabloda Türklerin İslamiyet’i kabul etmeleri ile birlikte siyasi, sosyal ve kültürel alanda meydana gelen değişimlerden bazıları verilmiştir. Öğrendiklerinizden yararlanarak tabloyu doldurunuz.

İslamiyet’ten önceki durumİslamiyet’ten sonraki durum
Devletin başında bulunan kişiye kağan, hakan, han gibi unvanlar verilirdi.Devletin başında bulunan kişilere sultan unvanı verilmeye başlandı.
İslamiyet öncesi Türkler genel olarak göçebe bir yaşam sürdükleri için mimari eserler yapmamışlardı.İslamiyet sonrasında Türklerin yerleşik hayata geçişi hızlandığından cami ve medrese gibi mimari eserler inşa edilmeye başlandı.
Göçebe yaşam biçimine uygun hayvancılık ile uğraşıyorlardı.Yerleşik hayata geçişle birlikte tarım ve ticaretle uğraşmaya başlandı.
Eğitimde Türk unsurlarının ağırlıklı olması.Eğitimde medreseler önem kazandı.
Hukuk alanında Türk gelenek ve görenekleri örf ve adetleri.Hukuk alanında Türk gelenek ve göreneklerinin yanında İslam Hukuku.
Dil öz Türkçe idi yabancı kelime azdı.Dilimize Arapça kelimelerin girmesi.

9671
5001
3201
1601
1601
1601
3501
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
6 Yorum