6. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders KitabıSayfa 71 Cevapları Anadol Yayıncılık

6. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders KitabıSayfa 71 Cevapları Anadol Yayıncılık
6. Sınıf Anadol Yayıncılık Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 69 Şifreyi Bulalım Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

ŞİFREYİ BULALIM

Aşağıdaki bulmacada kutucuk içerisindeki kavramlar (aşağıdan yukarı, yukarıdan aşağı, sağdan sola, soldan sağa yazılarak) gizlenmiştir. Bu kavramları bularak üzerini çizdiğinizde geriye kalan harflerden bir şifre oluşacaktır. Bu şifreyi bulunuz.

6-sinif-anadol-sosyal-sayfa-69.jpg

Bulduğunuz şifre ile ilgili düşüncelerinizi defterinize yazarak sınıfta arkadaşlarınızla paylaşınız.

Cevap: KÜTÜREL MİRASA DUYARLILIK

Bilim insanları ‘’Kültürel Mirası’’ şu şekilde açıklıyorlar: İnsanlığın veya bir milletin sahip olduğu tarihi süreç içinde oluşmuş karakteristik özellikler yansıtan eserler ve değerler bütünüdür.
Kültürün insan, aile, sosyal çevre, eğitim, sosyal değerler gibi insani; bayrak, millet, vatan, dil, din, tarih, örf, âdet gibi millî; bilim, teknoloji, sanat gibi evrensel boyutları vardır. Bu tanımdan da anlaşılacağı üzere, bir yörenin kalkınmasındaki en önemli unsurlardan biri yörenin maddi ve manevi kültür mirasının araştırılıp, yaşatılıp, tanıtılmasıdır.

1612
1583
705
708
262
271
1665
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.