65043 yukarıda farklı rakamlar verilmiştir, bu rakamları kullanarak yazılabilecek en büyük beş basamaklı doğal sayı ile en küçük

65043 yukarıda farklı rakamlar verilmiştir, bu rakamları kullanarak yazılabilecek en büyük beş basamaklı doğal sayı ile en küçük
65043 yukarıda farklı rakamlar verilmiştir. Bu rakamları kullanarak yazılabilecek en büyük beş basamaklı doğal sayı ile en küçük beş basamaklı doğal sayının farkı kaçtır konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : 65043 yukarıda farklı rakamlar verilmiştir. Bu rakamları kullanarak yazılabilecek en büyük beş basamaklı doğal sayı ile en küçük beş basamaklı doğal sayının farkı kaçtır?

Ödev cevabı kısaca : En büyük beş basamaklı doğal sayı, bu rakamları büyükten küçüğe sıraladığınızda elde edilen 65430'dur. En küçük beş basamaklı doğal sayı ise bu rakamları küçükten büyüğe sıraladığınızda elde edilen 30456'dır. Bu iki sayının farkını hesaplarsak:

65430 - 30456 = 34974

Sonuç olarak, en büyük beş basamaklı doğal sayı ile en küçük beş basamaklı doğal sayının farkı 34.974'tir.

3
8
2
0
0
2
8
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.