7. Sınıf Aydın Fen Bilimleri Sayfa 24 Cevapları

7. Sınıf Aydın Fen Bilimleri Sayfa 24 Cevapları
7. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Aydın Yayıncılık 2. Ünite Hücre ve Bölünmeler Sayfa 24 2. Ünite Hücre ve Bölünmeler Üniteye Hazırlık Etkinlik Soruları ve Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

7. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Aydın Yayıncılık 2. Ünite Hücre ve Bölünmeler Sayfa 24, 2. Ünite Hücre ve Bölünmeler Üniteye Hazırlık Etkinlik Soruları ve Cevapları

7. Sınıf Aydın Yayıncılık Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 24 Cevabı

1. Aşağıda bazı canlı örnekleri verilmiştir. Bu canlı örneklerinin hangi canlı sınıfına ait olduklarını kutulardaki noktalı yerlere yazınız.

a: Tek Hücreli Ökaryot Bir Canlı
b: Ayrıştırıcı Canlı
c: Ototrof Canlı
d: Omurgalı Hayvan

2. Bir mantarın zehirli olup olmadığı anlaşılabilir mi? Her türlü mantar yenir mi? Açıklayınız.

Cevabı: Mantarlar çok çeşitli olarak yaşamaktadır. Bazı mantarlar çok zehirli olmakla beraber bazı mantarlar yenebilir düzeydedir. Mantarların zehirli olup olmadığı şekillerinden ve özelliklerinden bilinmektedir. Her türlü mantar yenmez. Mantarların zehirli olanları, yüksek yerlerde bulunur ve genelde yayvan şekilde olur. Çok küçük zehirli mantarlar da vardır ve bu mantarlar türlerine göre değişir. Bu nedenle her mantar yenmez ve mantar bilgisine sahip olmak gerekir.

3. Mikroskobik canlılar hangi hastalıklara sebep olabilir? Yazınız.

Cevabı: Kuduz,kolera,zatürre,tifo,verem.

4. Canlıların ortak özelliklerini yazınız.

  • Hareket. canlılar hareket etme yeteneğine sahiptir.
  • Solunum.
  • Boşaltım.
  • Uyartı alabilme ve tepki verebilme.
  • Üreme ve Büyüme

119
1001
741
72
211
199
89
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
3 Yorum