7. Sınıf Bursluluk Sonuçları

7. Sınıf Bursluluk Sonuçları
7. SInıf İOKBS sınavına katılan öğrenciler, sınav sonuçları için geri sayıma başladı. Sınavın ardından haftalar geçmesine rağmen sonuçlarını bekleyen öğrenciler, MEB tarafından yapılacak açıklamaya kilitlendi.

MEB'in takvimine göre, bursluluk sınavı sonuçları temmuz ayı içerisinde duyurulacak. Peki, MEB İOKBS sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte, o konuya dair bilgiler.

5, 6, 7, 8, hazırlık sınıfı, 9, 10 ve 11 inci sınıflara yönelik olarak düzenlenen İOKBS sınavı, 2 Haziran 2019 tarihinde gerçekleşti. Başarılı olan adayların devlet tarafından maddi destek alacağı sınavda, öğrencilerin gözü sonuçların açıklanacağı tarihe çevrildi. Binlerde adayın merakla beklediği İOKBS bursluluk sınav sonuçları bakanlığın internet sitesi üzerinden erişime açılacak.   İşte, 2019 İOKBS sınav sonuçlarının açıklanacağı tarih.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın yayınlamış olduğu 2019 çalışma takvimine göre, İOKBS sınav sonuçları 22 Temmuz 2019'da açıklanacak. İOKBS bursluluk sınavı sonuçları http://odsgm.meb.gov.tr/ internet adresi üzerinden erişime açılacak.

BURS BAŞLANGICI NE ZAMAN?

Bursluluk hakkı, sınavı kazanan öğrenciye ait evrakın e-Burs modülü üzerinden okul müdürlüğünün 30 Eylül 2019 tarihine kadar onaylamasından sonra 01 Ekim 2019 tarihi itibarıyla başlayacaktır.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.