7. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 38 Cevapları Ferman Yayınları

7. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 38 Cevapları Ferman Yayınları
7. Sınıf Ferman Yayınları Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 38 Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Türkiye Uzay Ajansı’nda araştırma görevlisisiniz. Uzay Programı” kapsamında araştırmacı olarak çalışıyorsunuz.

Sizden, ülkemizin uygun bir bölgesinde gözlemevi kurulması için yer belirlemeniz bekleniyor. Bu amaçla yapacağınız çalışmanızı modelleyiniz.

Hazırlayacağınız projenin adı
Proje için gerekli malzemeler
Projenin yapılış basamakları
Tasarlanan projenin çizimi
Hazırlanan tasarımda tespit edilen eksiklikler

Eksiklikleri giderilerek tasarımı yapılan projenin modellenmesi
Yaptığınız bu modeli “Yıl Sonu Bilim Şenliğinde sunmak üzere saklayınız. Tasarımınızı tanıtmak amacıyla da gazete, genel ağ, televizyon reklamı hazırlayabilir ya da kısa film çekebilirsiniz.
Not: Projenizi, kitabınızın son bölümünde her ünite için verilmiş “Proje Değerlendirme Formları’nı kullanarak değerlendiriniz.

Cevap: Gözlemevleri; gökyüzü gözlemleri açısından büyük öneme sahip, ışık kirliliği ve titreşimden uzak, gözlem ufkunun her yönde açık, bulutluluk oranı ve yağışın az olduğu yüksek yerlerde (atmosfer etkisini azalttığından) kurulmalıdır. Optik gözlemevleri şehir ışıklarından uzakta, yüksek ve az bulutlu yerlerde kurulurlar. Bunun nedeni şehir ışıklarının parlaklığının gökcisimlerinin parlaklığını sönük bırakmasıdır. Ayrıca otomobillerden çıkan egzoz gazları ve tozlardan meydana gelen hava kirliliğinden görüşü engellemektedir.

3
2
1
1
1
2
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.