7. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 47 Cevapları Ferman Yayıncılık

7. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 47 Cevapları Ferman Yayıncılık
7. Sınıf Ferman Yayıncılık Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 47 Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Sizce çevrenizde gördüğünüz canlıları meydana getiren yapı birimleri tüm canlılarda aynı mıdır? Düşüncelerinizi söyleyiniz.
Cevap
: Hayır, çevremizde gördüğümüz canlıları meydana getiren yapı birimleri tüm canlılarda aynı değildir. Canlılar, çok çeşitli organizma türlerini içerir ve her organizma türü kendi özgün yapı birimlerine sahiptir. Örneğin, prokaryotik organizmalar (örneğin, bakteriler) ve ökaryotik organizmalar (örneğin, insanlar) farklı hücre yapısına sahiptir. Hücreler, canlı organizmaların temel yapı birimleridir, ancak bu hücrelerin özellikleri organizma türüne ve işlevine göre büyük ölçüde değişebilir

Okuduğunuz gazete ve dergilerde ya da televizyonda izlediğiniz belgesellerde çok farklı yapı ve özellikte canlılar görürsünüz. Örneğin serçe, kedi, solucan, kelebek gibi hayvanlar; biber, domates, kavak, çam gibi bitkiler farklı canlılardır. Bunlar farklıdır ama birbirine benzeyen ortak yönleri de vardır. Peki, bunların farklı ve benzer olmasını sağlayan özellikleri nelerdir? Açıklayınız.
Cevap
: Evet, serçe, kedi, solucan, kelebek gibi hayvanlar ile biber, domates, kavak, çam gibi bitkiler farklı organizmalardır, ancak biyolojideki temel organizma sınıflandırmalarına göre benzerlik ve farklılıklar gösterirler. Bu organizmaların farklı ve benzer olmasını sağlayan ana özellikler şunlardır: Hücresel yapı, beslenme ve metabolizma, hareket yeteneği, solunum, üreme, doku ve organizasyon, duyusal yetenekler

Araştırma

Aşağıdaki görsellere göre birinci gruptaki canlılarla ikinci gruptaki canlıların birbirine benzeyen ve birbirlerinden ayrılan yönlerini araştırınız. Araştırmanızın sonuçlarını sınıfta paylaşıp tartışınız.

Benzer Yönler:

Hücresel Yapı: Hem hayvanlar hem de bitkiler, temel yapı birimleri olan hücrelerden oluşur.

Metabolizma: Hem hayvanlar hem de bitkiler enerji üretmek için metabolik süreçlere sahiptir. Hayvanlar besinleri sindirirken ve oksijeni kullanarak enerji elde ederken, bitkiler fotosentez yaparak enerji üretir.

Üreme: Hem hayvanlar hem de bitkiler üreme yeteneklerine sahiptir. Hem hayvanlar hem de bitkiler cinsel ve aseksüel üreme yöntemlerini kullanabilir.

Farklı Yönler:

Hareket Yeteneği: Hayvanlar genellikle aktif olarak hareket edebilen organizmalardır. Birçok hayvan türü, besin aramak, avlanmak veya tehlikeden kaçmak için hareket edebilir. Bitkiler ise genellikle yerinde büyür ve hareket etme yetenekleri yoktur.

Beslenme: Hayvanlar dışarıdan besin almak zorundadır ve çeşitli besin kaynaklarını tüketirler. Hayvanlar otçul, etçil veya hem otçul-hem etçil olabilir. Bitkiler ise fotosentez yaparak kendi besinlerini üretebilirler. Güneş enerjisini kullanarak karbondioksit ve suyu kullanıp organik bileşikler üretirler.

Organizasyon: Hayvanlar, karmaşık organ sistemlerine sahiptir. Bu sistemler, solunum, sindirim, dolaşım, sinir, kas ve üreme gibi farklı işlevleri yerine getiren organlar ve dokulardan oluşur. Bitkiler ise kök, gövde ve yapraklar gibi özelleşmiş organlardan oluşan daha basit bir organizasyon yapısına sahiptir.

Duyusal Yetenekler: Hayvanlar genellikle çevrelerindeki uyaranları algılamak için gelişmiş duyusal organlara sahiptir. Gözler, kulaklar, burunlar ve deri gibi duyu organları, hayvanların çevrelerini algılamalarına ve tepki vermelerine yardımcı olur. Bitkiler ise duyu organlarına sahip değildir ve çevresel uyaranlarla etkileşim kuramazlar.

3
1
2
1
1
1
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.