7. Sınıf Meb Fen Bilimleri Sayfa 124 Cevapları

7. Sınıf Meb Fen Bilimleri Sayfa 124 Cevapları
7. Sınıf Meb Yayınları Fen Bilimleri Sayfa 124 Neler Öğrendik Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Akşam yemeği için salata hazırladığınızı düşünün. Salata hazırlarken hangi malzemeden ne kadar kullanırsınız? Kullandığınız malzemelerin miktarını belirli bir orana göre mi yoksa damak tadınıza göre mi ayarlarsınız?

Cevap: Hem damak tadına hem de malzemelerin miktarına dikkat ederim. Genellikle marul, soğan, domates, salatalık kullanırım. Hepsinin lezzetli bir tat bırakması için dengeli olmasına ayrıca dikkat etmek gerekmektedir.

Salata hazırlarken kullandığınız malzemelerin iç yapısında sizce bir değişiklik olur mu?

Cevap: İç yapılarında ilk başlarda bir bozulma olmaz. Tatlarında farklılık olur. Ancak çok beklerlerse çürüme nedeniyle farklılıklar olabilir.

Birinde şekerli su diğerinde su bulunan iki bardaktan hangisinde şekerli su hangisinde su bulunduğunu görünümlerine bakarak ayırt edebilir misiniz?

Cevap:Şeker suda çözünürken şeker molekülleri birbirinden ayrılarak su moleküllerinin arasında eşit olarak dağılır. Bu da hangisinde şeker olduğunu tatmadan anlamamızı zorlaştırır.

2
1
1
0
1
2
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.