7. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 199 Cevapları Meb Yayınları

7. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 199 Cevapları Meb Yayınları
7. Sınıf Meb Yayınları Fen Bilimleri Sayfa 197 Etkinlik Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

İncelediğiniz çiçeklerdeki benzer ve farklı özellikler nelerdir?

Cevap: Bitkiler, çiçekli ve çiçeksiz olmak üzere iki grupta incelenir. Çiçekli bir bitkide üreme organı çiçektir. Çiçekler, çiçek sapı ile dala bağlanır; hoş kokulu ve güzel görünümlüdür. Bir çiçekte dıştan içe doğru çanak yapraklar, taç yapraklar, erkek organ ve dişi organ bulunur. Yapraklar ve organlar çiçek sapının bitimindeki çiçek tablasının üzerindedir.

Büyüteçle incelediğiniz çiçeklerde başta göremediğiniz yapılar oldu mu? Olduysa bunlar nelerdir?

Cevap: İnceleme sonunda çiçeklerdeki erkek ve dişi üreme organlarını görme şansımız oldu. Erkek organın başçığındaki polenlerin (çiçek tozlarının) su, rüzgâr, kuş, böcek ve insan aracılığı ile dişi organın dişicik tepesine taşınması olayına tozlaşma denir. Çiçek, kokusu ve rengârenk taç yaprakları ile böceklerin ilgisini çeker; böcekler de çiçeğin üzerine konduğunda polen keselerinin çatlamasını sağlar.

0
0
0
1
2
2
15
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.