7. Sınıf Meb Fen Bilimleri Sayfa 214 Cevapları

7. Sınıf Meb Fen Bilimleri Sayfa 214 Cevapları
7. Sınıf Meb Yayınları Fen Bilimleri Sayfa 214 Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Basit bir elektrik devresindeki ampulleri çalıştırmak için kullanılan piller; televizyonu, bilgisayarı ya da bir ütüyü çalıştırabilir mi?

Cevap: Ütüler elektrik ile çalıştırıldıkları için olmaz. Kumandalar pil ile çalışır ama televizyon ve bilgisayar ise aynı ütü gibi elektrikle ile çalışır.

Basit bir elektrik devresinden geçen elektrik akımının miktarı nasıl ölçülebilir?

Cevap: Ampermetreyi devreye seri bağlayarak ölçebiliriz.

Pillerin üzerinde bulunan 1V, 5V, 3V, 9V gibi değerler ne ifade eder?

Cevap: Bu V harfleri volt demek. Elektirik arasındaki ilişki= mesela 2volt bir ampüle 5volt pil takarsan ampul patlar. (voltluk ampul ve pil vardır)

Bu ifadeler ile elektrik akımı arasında nasıl bir ilişki vardır?

Cevap: Bir devredeki elektronların sayısına akım adı verilir. Akım amper olarak ifade edilir. Gerilim ise bu elektronlara yapılan basınca denir. Basınç volt ile ifade edilir. Amper ve voltun çarpımından Watt hesaplanır. Akım elektrikli aracın tükettiği elektriği hesaplamada kullanılır. Bir ampulün 0,5 amper akım çektiğini düşünürsek, 0,5X220=110 watt’tır. Saate 110 watt elektrik harcamaktadır.

Kaynak:Eğitim Sistem

30
2
1
6
1
2
2
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.