7. Sınıf Meb Fen Bilimleri Sayfa 72 Cevapları

7. Sınıf Meb Fen Bilimleri Sayfa 72 Cevapları
7. Sınıf Meb Yayınları Fen Bilimleri Sayfa 72 Neler Öğrendik Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Neer Öğrendik

1- Yukarıdaki görsellerden yararlanarak mitoz ve mayoz bölünmeyi aşağıdaki özellikler bakımından karşılaştırınız.

a) Oluşan hücre sayısı
b) Oluşan hücrelerin kromozom sayısı ve genetik yapısı

Cevap: Mitoz bölünmede bir hücreden 2 hücre oluşur. Hücreler kalıtsal olarak birbirinin aynısıdır. Kromozom sayısı ise ana hücre ile aynidir. Mayoz bölünmede bir hücreden 4 hücre oluşur. Kalıtsal olarak birbirlerinden farklıdırlar. Kromozom sayısı ana hücreninkinin yarısıdır.

2- Mayoz bölünme sırasında gerçekleşen parça değişimi olayının canlılar açısından önemini açıklayınız.

Cevap: Bu parça değişimi sayesinde tür içi çeşitlilik artar Parça değişimi sayesinde tür içi çeşitlilik sağlanır.Ve bu sayede hiç kimse bir birine benzemez.

3- Eşeyli üreyen canlılarda eşey hücrelerinin mayoz bölünme yerine mitoz bölünme ile oluştuğunu varsayınız. Bu durumun canlılar açısından olumlu ya da olumsuz ne gibi sonuçları olacağını düşününüz. Düşüncelerinizi arkadaşlarınızla tartışınız.

Cevap: Her bölünme sonrası kromozom sayısı döllenme sonucu iki katına çıkardı. İnsanlar mitoz sonucu üreseydi olsaydı değişen çevre koşullarına ayak uyduramazdı.

2205
910
1372
405
370
426
1188
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.