Belli bir yükseklikten serbest bırakılan tüm cisimlerin yere doğru hareket etmesini sağlayan etki ne olabilir

Belli bir yükseklikten serbest bırakılan tüm cisimlerin yere doğru hareket etmesini sağlayan etki ne olabilir
Varlıkların hareket etmesi için dışarıdan bir kuvvet uygulanması gerekir. Belli bir yükseklikten serbest bırakılan tüm cisimlerin yere doğru hareket etmesini sağlayan etki ne olabilir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Günlük hayatta elinizden bıraktığınız topun, sıranızdan düşen eşyaların, şelaleden akan suyun aşağı yönde yani yere doğru hareket ettiğini gözlemlersiniz. Varlıkların hareket etmesi için dışarıdan bir kuvvet uygulanması gerekir. Belli bir yükseklikten serbest bırakılan tüm cisimlerin yere doğru hareket etmesini sağlayan etki ne olabilir?

Cevap: Evrende bulunan tüm cisimler birbirine çekim kuvveti uygular. Bütün gök cisimleri hem birbirine hem de üzerindeki cisimlere çekim kuvveti uygular. Cisimlerin birbirine uyguladığı bu çekim kuvvetine kütle çekim kuvveti denir. Bir gök cisminin üzerinde bulunan cisimlere uyguladığı kütle çekim kuvvetinin büyüklüğü, o gök cisminin kütlesine ve gök cismi ile cisim arasındaki uzaklığa bağlıdır. Gök cisminin kütlesi arttıkça cisimlere uyguladığı kütle çekim kuvveti de artar. Gök cismi ile cisim arasındaki uzaklık arttıkça kütle çekim kuvveti azalır.

31
33
13
32
14
13
37
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.